• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Matige beeldkwaliteit

S

sioux

Hallo,

Ik heb sinds woensdag de mediabox in mijn bezit. Geen storingen, werkt allemaal prima. Het enige waar ik over teleurgesteld ben is de kwaliteit van het beeld. Deze is maar een heel klein beetje beter als de analoge kabel en in veel gevallen zelfs gelijk daaraan. Ik had toch wel wat beters verwacht. Nu heb ik ook een tijd KPN Digitale TV gehad en deze had wel duidelijk zichtbare betere beeld kwaliteit.

Wat kan ik doen om de beeldkwaliteit te verhogen? Ik heb al een Hirschmann coax kabel gekocht. Zou de scartkabel een probleem kunnen zijn of is het signaal in zo'n geval gewoon te zwak?

Groeten van Sioux
 
Druk pagina 999 eens in en houdt de rode knop ingedrukt,zie je snel genoeg wat de staus is bij jou thuis.
 
Dat is raar, Digitale TV van KPN gebruikt bitrates van nog geeneens 1.5 mbit af en toe. Het beeld ziet er gewoon NIET uit, maar bij het WK kanaal is er opeens 8mbit >:D in gebruik, heb je daar alleen naar gekenen?
 
Denizz zei:
Dat is raar, Digitale TV van KPN gebruikt bitrates van nog geeneens 1.5 mbit af en toe. Het beeld ziet er gewoon NIET uit, maar bij het WK kanaal is er opeens 8mbit >:D in gebruik, heb je daar alleen naar gekenen?

Ik moet mijzelf herstellen. Ik heb een fout gemaakt. Vanavond met de beeldinstellingen van de TV zitten spelen. Toen kreeg ik wel prachtig beeld van UPC. De instellingen stonden op een rare stand i.v.m. digitale tv van KPN, die tuners geven een wazig beeld waardoor ik mijn tv moest herstellen om goed beeld te krijgen. Toegegeven, met UPC heb ik een veel strakker beeld. De tuners van KPN zijn wel beter in gebruik, hopen dat UPC met de nieuwe PVR van Thomson daar ook verbetering mee brengt. KPN Digitale TV gaat hier in ieder geval de deur uit. Hier heeft UPC (voor digitale tv) de strijd gewonnen.
 
Kan iemand mij even knijpen? De beeldkwaliteit lijkt sinds gisteren beter. Is dat bij meer mensen het geval, of verbeeld ik het mij maar?
 
Geen idee. Mischien dat de ervaring afhangt van het type tv toestel dat je gebruikt. Kan best dat op een LCD of plasma scherm de verschillen beter zichtbaar zijn.

Ik merk echt totaal geen verschil. Ik heb zelfs het idee dat op digitaal het beeld iets minder scherp is (bijvoorbeeld met voetbal als je naar mensen op de tribunes kijkt). Het enige wat ik beter vind aan dtv is dat je geen ruis hebt (zeg maar korrels die je ziet als je dichtbij tv zit) waardoor het beeld rustiger en gladder lijkt. De kleuren zijn met dezelfde instelling sterker en het beeld lijkt helderder. Maar als totaal beeld vind ik dtv slechter, het beeld is niet zo scherp als zou moeten.

Maar kan eigenlijk niet. Het beeld zou in elk geval minimaal hetzelfde moeten zijn. Kan eigenlijk ook niet veel beter zijn dan analoog, het is hetzelfde signaal. Dat software in de ontvanger zo een grote rol speelt :o Maar mischien dat technische mensen me daarin kunnen corrigeren :P
 
dickvL zei:
Kan iemand mij even knijpen? De beeldkwaliteit lijkt sinds gisteren beter. Is dat bij meer mensen het geval, of verbeeld ik het mij maar?

Leek bij mij ook al zo. Beeld wordt dus wel beter.
Eerst had ik pakket 1 en 2 om te proberen, maar nu heb ik alleen het standaard pakket nog.
Hebben ze dus zomaar pakket 2 bij me weggehaald. In het tweede pakket zaten ook de meeste 'fouten' die ik wil filmen.

Reactie ander topic
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik vindt de beeldkwalitieit ook niet echt optimaal en heb toch geregeld blokjes e.d.
Maar goed ..... aanloop fase denk je dan.

Wordt ik vanavond verrast met een telefoontje van UPC die een paar vragen wil stellen over mijn bevindingen van DTV.
Aangegeven wat mijn ervaringen zijn en komt het met de mededeling dat dit kan koppen omdat ze een meting hebben gedaan en dat mijn signaal niet optimaal is. :o
Als service bieden ze me een monteur aan die (gratis) komt kijken waardoor dit komt en dit dan probeert verhelpen.

Ik vindt dit wel een positieve instellingen en waardeer dit enorm ondanks te uitslag die nog moet komen. :6 :6
 
Ik heb de standaard scartkabel vervangen door een Oehlbach XXL-90 Scart.
Kleuren zijn veel mooier, beeld is ook veel strakker.
 
boogie zei:
Ik heb de standaard scartkabel vervangen door een Oehlbach XXL-90 Scart.
Kleuren zijn veel mooier, beeld is ook veel strakker.

Ik vind het nog steeds raar dat er ook geen DVI uitgang op de box zit...

Wel zo fijn met je plasma/lcd scherm. Dan heb je ECHT digitale TV...

Ach ja, Het beeld lijkt hier sinds een dag of twee van megablokkering, naar iets minder blokkerig te zijn gegaan.

Ik vind het nog steeds belabberd beeld, het beeld is van VCD naar S-VCD gegaan qua macroblokjes. Maar je zou toch verwachten dat het beeld van DVD kwaliteit had moeten zijn, dus op z'n minst 5 mbit, of hoger...
 
Terug
Bovenaan