Mail met aparte extensie komt niet aan

Chris62

Forum Gebruiker
Berichten
1
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Mail verzonden vanuit een specifieke omgeving (werk echtgenote) vanaf adres "[email protected]" wordt niet afgeleverd in onze mailbox.
Lijkt erop dat Ziggo de extensie .management blokkeert?
Hoe kan ik dat oplossen?
 
Dat is wat kort door de bocht. Als ziggo die extensie blokkeert, dan ja. Maar er kan meer spelen.

Komt mail van andere adressen van zelfde domein ook niet aan?
Ik ga er van uit dat je dus een @Ziggo adres (als ontvanger) gebruikt, komt het ook niet aan bij andere Ziggo adressen?

Kan ook goed dat er iets aan uitgaande (beveiligings)instellingen (of iets anders) niet goed is waardoor de email geblokkeerd wordt. Check bijv https://www.mail-tester.com/ voor een begin daar in.
 
Is het niet een intern mailadres dat alleen wordt geaccepteerd door een eigen mailsysteem en niet door de gebruikelijke clients?
Het voldoet in elk geval niet aan de normale regels voor domeinnamen.
Zie wikipedia
 
Met zo'n specifiek adres zal alles met die extensie (TLD) via dezelfde mailserver verstuurd zijn. Het kan daarom ook aan de server liggen. (Veel waarschijnlijker dan een TLD). Wat zeggen de bounce mailtjes bij de verzender, want dat zijn de beste aanknopingspunten.

Het voldoet in elk geval niet aan de normale regels voor domeinnamen.
Zie wikipedia

Waarom voldoet het niet? Ik kan zo'n adres gewoon registreren bij mijn provider voor € 25,- per jaar. (Link en kijk bij zakelijk)
 
Laatst bewerkt:
Waarom voldoet het niet? Ik kan zo'n adres gewoon registreren bij mijn provider voor € 25,- per jaar. (Link en kijk bij zakelijk)
Ja, ik zie het. Er is blijkbaar een ruimere keuze aan toplevel domeinnamen dan ik dacht.
 
Dat is al een weer 10 jaar geleden dat je een eigen TLD kunt registreren voor zo'n 60.000 euro. (link) Het kost iets, maar dan heb je iets helemaal van jezelf. Amsterdam heeft er een en verkoopt de domeinnamen die er gebruik van maken tegen een flinke prijs om dit geld weer terug te verdienen.

Sindsdien zijn er een heleboel TLD's bij gekomen tegen een prijs die doorgaans fors hoger ligt dat een landen TLD. Een paar van die TLD's worden regelmatig voor criminele dingen gebruikt omdat bedrijven niet elke extensie gaan kopen en dan blijft een adres zoals b.v. 'wehkamp.shop' nog beschikbaar voor derden. Lekker handig om een nepsite van wehkamp op te zetten. (om maar één voorbeeld te noemen.
 
Terug
Bovenaan