• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

mail instellingen hetnet

S

sorcees

Hallo, volgend probleem doet zich voor:
Ik heb chello classic en ook nog een hetnet account.
Ontvangen van email via hetnet is geen probleem, maar versturen lukt niet.
Hoe moet ik mijn mailprogramma, of andere instellingen doen zodat het wel gaat (OUTLOOK EXPRESS).

Gr. en alvast bedankt.
 
Dit zal waarschijnlijk niet gaan lukken. De meeste providers blokkeren het versturen van emails, die je wilt versturen vanaf een andere internetverbinding. In dit geval dus vanaf Chello via hetnet.
Alternatief: Webmail
 
Dit zal niet lukken.
Om mail te versturen naar "Het Net"
zal dit via een 06 inbel nummer moeten.
Ophalen van mail lukt wel.
 
Sorcees, bij het versturen krijg je dan een bepaalde foutmelding of zo ???

Anders moet je in outlook express er voor zorgen dat je Het Net emailaccount alleen gebruik maakt van je chello verbinding (Lan-verbinding, wijzigen in de eigenschappen van Het Net account, tabblad "verbinding")

Verder moet je er voor zorgen dat de optie "Voor deze server is verificatie vereist" is aangevinkt onder het kopje "Server voor uitgaande e-mail" (eigenschappen Het Net account, tabblad "Servers") Verder moet je bij het kopje "Server voor uitgaande e-mail" klikken op de knop "instellingen" en controleren of dat de optie "De instellingen van de server voor inkomende e-mail gebruiken" actief is.

Bij mij werken "vreemde" pop3-servers (niet de pop3 servers van chello dus) prima via een chello verbinding. Ik kan dus e-mail ophalen en versturen. Het kan wel zo zijn dat het bij Het Net zo is geregeld dat je alleen via hun telefoonnummer de mail kunt ophalen of versturen. Het ligt zeker niet aan Chello zoals sommigen hier beweren, anders zou ik niet op vreemde pop3-servers kunnen komen. En dan heb ik het over pop3 servers van een gratis emaildienst. Vaak heb je op pop3 servers van "gratis" providers zoals Het Net, 12Move, Freeler, enz. (van hun kant geregeld) alleen toegang via hun speciale inbelnummer(s)
 
Het ligt zeker niet aan Chello zoals sommigen hier beweren, anders zou ik niet op vreemde pop3-servers kunnen komen.

Mijn uitspraak is verkeerd overgekomen. Wat ik bedoelde is dat diverse providers het versturen van email via jouw account bij hun blokkeren als je verbinding met hun maakt via een andere verbinding dan die van hun.
Dit wordt vaak gedaan ivm het voorkomen van spam.

Dus niet Chello blokkeert, maar die andere partij.
 
Johnny54 zei:
Mijn uitspraak is verkeerd overgekomen. Wat ik bedoelde is dat diverse providers het versturen van email via jouw account bij hun blokkeren als je verbinding met hun maakt via een andere verbinding dan die van hun.
Dit wordt vaak gedaan ivm het voorkomen van spam.

Dus niet Chello blokkeert, maar die andere partij.

Johnny54, ik had inderdaad de reacties van jou en Broens verkeerd begrepen. Uit je bovenstaande post begrijp ik dat je inderdaad hetzelfde bedoeld als ik.
 
Probeer eens bij de instellingen van de account voor Het Net de uitgaande mailserver mail.chello.nl. Bij mij werkt dit met Lycos popmail prima. Suc6.
 
Johannus, waarom gebruik je de pop3 server en smtp server van Lycos zelf niet ???

Verder geef je aan dat je voor Lycos de smtp server van chello kunt gebruiken. Als dit waar is, dan is/zijn deze mailserver(s) van chello (volgens mij dan) open relay mailserver(s). Dan zou het kunnen dat er via deze mailserver(s) spam verstuurd kan worden. Dat is niet zo mooi. :( Als dit inderdaad het geval is, dan hoop ik dat chello hiertegen maatregelen neemt.
 
Lijkt me nu duidelijk, maar kan ik buiten chello/upc nog andere POP3 email accounts aanmaken (liefst gratis) die ik via mijn kabel kan gebruiken?
 
Terug
Bovenaan