• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Mag ik een stelling lanceren...

T

Tune Tube

Hallo allemaal,

Ik heb (nog) geen digitale TV. Wat mij de laatste tijd opvalt bij het 'gewone' kabel signaal is de slechte kwaliteit. Gisteren zappend langs verschillende kanalen zat er een soort diagonale regen doorheen.

Nu mijn stelling: Zou UPC (tijdelijk) een beetje ruis toevoegen aan het kabel signaal om mensen in de proefperiode een duidelijker verschil te laten zien met digitaal? ; zie je wel digitaal is veeeeel scherper....

DIt is slechts een stelling en niet op feiten gebaseerd...

Ben benieuwd naar reacties,
Tune
 
De diagonale strepen die je ziet is geen ruis maar interferentie.
In dat geval zouden ze opzettelijk een kabel slecht gaan afschermen, waardoor dit inderdaad op zou treden.
Hiermee wordt het signaal over de kabel dus minder zuiver en gaan klanten problemen krijgen met alle apparatuur die op de kabel zit aangesloten, dus de internetverbinding, de telefoonlijn en de Mediabox zelf.

Nee, ik denk niet dat dit een goede zet zou zijn ;)

Tevens zijn er al zoveel aanvragen voor de Mediabox dat ze de levering nauwelijks aankomen, veel meer mensen moeten er nu niet om gaan vragen, want dan duurt het weer te lang voor ze hem krijgen en daar wordt je ook niet positiever van. ::)

Een 'betere oplossing' zou zijn door gewoon analoge kanalen weg te gooien en dan te zeggen "Sorry, ze zijn alleen nog digitaal verkrijgbaar". Of dat nou een slimme zet is weet ik ook niet, klanten kunnen ook zeggen 'Dan nemen we wel schotel'


Deze reactie is op een mening gebaseerd 8)
 
Endir,

Even doorborduren op jouw tekst: Analoog eruit gooien mag NIET van Den Haag.
Athans nog niet..
 
@Motomuis:

Ik zei ook niet 'analoog weggooien' maar 'analoge kanalen weggooien'. Daarmee bedoel ik dus het verminderen van het aantal analoge kanalen en dat zou een optie kunnen zijn. Echter niet de zenders die door de zenderraad zijn vastgelegd.
 
Breng ze niet op rare ideeën, als je wilt kijken en tegelijk iets wilt opnemen moet je toch ook een redelijk analoog kanaal kunnen ontvangen en ook graag alle kanalen.
 
loutje zei:
Breng ze niet op rare ideeën, als je wilt kijken en tegelijk iets wilt opnemen moet je toch ook een redelijk analoog kanaal kunnen ontvangen en ook graag alle kanalen.
En daar komt met de nieuwe PVR-tuner verandering in.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
stelling is leuk! :6
mijn stelling is: ik hoop dat analoog er nog lange tijd inblijft!!

Reden: ten eerste tuner/decoder per apparaat verhaal + dat je nu ziet bij bv digitenne dat aangeboden digitale signaal ver onder de normale pal formaat standaard zit+ ook nog zware compressie...(en als upc meer kanalen wil aanbieden zal dit ook wel onvermijdelijk zijn...)

(ik heb in december decoder "gekregen".. en die gaat waarschijnlijk met ongeopende verpakking voor juni terug... :P
 
Terug
Bovenaan