• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

MAC-adress bij Chello

T

thbr

Ik maak gebruik van een router (Draytek Vigor 2300) welke overigens prima werkt. Het kostte echter heel wat moeite om de internetverbinding tot stand te brengen, ook de helpdesk van Draytek wist het niet meer. Na heel wat gvd's is het gelukt, vraag me niet meer hoe.
Hoe kom ik nu te weten wel MAC-adress er uiteindelijk bij Chello staat geregistreerd (in de setup van de router staat nu enkel "default MAC-adress" aangevinkt, maar dit kan dus door al het geklooi die van de router zijn geworden of die van de oude netwerkkaart), zonder mijn werkende verbinding te verpesten.
Kan dit gewoon via de bekende link https://provisioning.upc.nl, ZONDER de instellingen te wijzigen ??
 
[me=sylvester]dit topic naar Internet delen schopt
vork.gif
[/me]
 
Wat dacht je van om via je OS (Win/Linux oid.) naar de eigenschappen van je netwerkkaart te kijken?
confused.gif

Daar staat meestal duidelijk wat het MAC-adres van je netwerkkaart is!
 
Ja je kunt gewoon naar https://provisioning.upc.nl/ gaan zonder iets te wijzigen.

De wizard alleen niet helemaal afmaken dan.
 
Bij provisioning.upc.nl kan ik niet eens mun klantgegevens wijzigen, als ik op 'nee' druk op 'is dit correct' of zoiets zegt hij 'het zoekveld moet ingevuld worden', terwijl er helemaal geen invulvakje oid staat, knakesjello weer >:(
 
Als het goed is wordt in de handleiding van je Router een netwerk adress verteld hoe je je Router-instellingen kunt zien/weizigen hier vind je dan de huidige Mac instellingen.

Maar dat is alleen van belang als je een andere netwerk kaart installeert en je MoDem accepteerd de nieuwe Mac niet

Chris,
 
thbr zei:
Ik maak gebruik van een router (Draytek Vigor 2300) welke overigens prima werkt. Het kostte echter heel wat moeite om de internetverbinding tot stand te brengen, ook de helpdesk van Draytek wist het niet meer. Na heel wat gvd's is het gelukt, vraag me niet meer hoe.


??? :'( ???

Ik maak (nog niet) gebruik van een Vigor 2300 Router - Firmware 2.2 (gister gekocht)

Want na heel wat gvd's is het mij nog niet gelukt
:][

Weet iemand wat en hoe en waar de instellingen moeten zijn?!
( De handleidingen en de Draytek FAQ helpen niet)
 
Mod-break:
Needhelp: Je topic is VERWIJDERD! Het is niet de bedoeling dat je voor een reactie in een topic een nieuw topic gaat openen!
loveit.gif
nosmile.gif
 
Wat is precies het probleem dan ?
Het is zeker voor de 2300serie een fluitje van een cent om ut aan te sluiten en te configuren, maar als je niet leest... tsja..

Er zit notabene in dat draytek pakket (bij mijn 2200e wel, neem aan dat dat ook voor de 2300 serie geldt, en anders staat ut op de website beschreven) een SNELSTART handleiding waar exact in wordt uitgelegt hoe je verbinding moet maken met de diverse providers.

Zo moeilijk is dat toch niet om dat ff door te lezen, daar wordt ook van dat MAC-adres vertelt:

Configureren voor Chello/UPC
Selecteer bij "Broadband Access" "Enable".
Verder meestal: "Static or Dynamic IP" kies voor "Obtain an IP address automatically", "Specify a MAC Address" en vul daar het MAC-adres in van de voorheen gebruikte netwerkkaart.
In sommige plaatsen (b.v. in Amsterdam, A2000) is het nodig om ook "Router Name" (dat was de naam van uw computer) en/of "Domain Name" in te vullen. De juiste domeinnaam kan men achterhalen als men een Internetverbinding maakt, zonder gebruik van router en dan onder Windows 9x men met 'Winipcfg' de domeinnaam achterhalen.
In een klein aantal gevallen moet u uw IP-adres statisch instellen (b.v. in Apeldoorn), bij "Specify an IP-address". Mocht het noodzakelijk om ook een router- en/of domeinnaam in te stellen, dan kan u deze eerst instellen met "Obtain an IP address automatically". En dan na het herstarten van de router het IP-adres statisch instellen. De router- en domeinnaam blijven dan behouden.

Om even terug te komen op de eerste post van de topicstarter:

Mocht je exact willen weten welk MAC-Adres van je NIC geregistreerd staat op je kabelmodem kan je het beste de Helpdesk bellen. Die kunnen dat zo voor je na kijken.

Maar mijn spreukwijze is altijd: If It Ain't Broken, Don't Fix It.

Als het huidig MAC-adres van je NIC of Draytek Router gewoon goed werkt in combinatie met je provider, dan zal DAT het MAC-adres zijn wat bij je provider staat geregistreerd, anders zou je nl. niet kunnen internetten.
 
Terug
Bovenaan