• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

MAC ADRES

D

dano

Goeiedag,

ehm ik zit al een tijdje te kl*ten met die sweex router en het wil nog steeds niet lukken, de wan lichtjes knipperen maar af en toe als ik alles ingesteld heb, en ik krijg maar steeds geen verbinding, ik heb alles via de handleiding gedaan, maar er gebeurt helemaal niks. Ik ben ook niet zeker over mijn MAC adress, ik zit namelijk te twijfelen of je het goeie mac adres verkrijgt via:
arp -a
of
ipconfig /all

ik draai windows xp.

Heeft iemand de gouden tip voor mij om mijn router eindelijk aan de gang te krijgen..

Daarnaast draait mijn chello alleen nog maar op 10mbit, nadat ik dit moest instellen van de mevrouw van de helpdesk, bij instellingen -> geavanceerd -> 10half modus.. ik kan hem neit meer op auto modus zetten want dan doet niks het... Heeft iemand enig idee hoe ik AL deze problemen kan verhelpen?? mijn email/msn : [email protected]

Garoeten!
 
Met arp -a krijg je de cache te zien van alle mac adressen die jouw computer is tegen gekomen op het netwerk, met ipconfig /all het mac adres van jouw netwerkkaart.
 
Met nbtstat kun je ook het MAC adres opvragen van een PC (moet wel NetBIOS over TCP/IP draaien ;), standaard binnen windows), bijv.

nbtstat -a 192.168.1.10
 
Terug
Bovenaan