Lokale TV zenderaanbod gemeente Deurne

J

Joske58

Ik woon in Deurne, een gemeente waar voorheen het kabelnet in beheer was van UPC, inmiddels is het overgenomen door Ziggo.
Helaas kunnen we de omliggende lokale TV zenders zoals Omroep Helmond, Omroep Siris (Asten -Someren) niet ontvangen maar verder weg liggende zenders zoals Veldhoven en Heeze weer wel.
Voorheen toen UPC eigenaar was van het kabelnet konden we Omroep Helmond en Siris wel ontvangen.
Overigens kun je de lokale TV zenders alleen maar ontvangen via de ingebouwde DVB-C ontvanger van het TV toestel zelf, de Horizon MediaBox geeft geen enkele lokale TV zender door. Ik heb via een chatsessie contact gehad met de klantenservice va ZIGGO en zij beweren dat de gemeente bepaalt welke lokale TV zenders er in hun gebied worden uitgezonden, ik vraag mij af of dit zo is.
Weet iemand hier meer van?


OVERZICHT LOKALE TV ZENDERS IN DEURNE

lokale zenderoverzicht.png
 
Horizon MediaBox geeft geen enkele lokale TV zender door.
Niet juist Ede TV ontvangen we wel op de mediabox xl (Voorheen Horizonbox)

Verder ligt het aan de afspraken die gemaakt zijn met Ziggo. Die geven aan alleen in je eigen woonplaats dit te doen.
 
En wie zou die afspraken dan moeten maken, in feite zou op kanaal 36 de lokale omroep TV zender moeten zitten.
Helaas hebben we in onze woonplaats geen lokale televisie, onze lokale omroep DMG (Deurne Media Groep) zend alleen lokale radio uit.
Maar je zou toch mogen verwachten dat op kanaal 36 dan een nabij gelegen lokale TV zender zoals Omroep Helmond of Omroep Siris (Asten - Someren) zou worden uitgezonden.
De klantenservice van ZIGGO kon mij niet vertellen wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor welke zender er op kanaal 36 te zien is.
 
Als ik op mijn TV via de ingebouwde DVB-C ontvanger de zenders laat zoeken krijg ik vanaf kanaal 325 tm 337 onderstaande zenders te zien. Echter alleen de zenders waar "ja" achter staat zijn dan zichtbaar.
Helaas zijn ook daar de lokale TV zenders van de grensgemeenten "Asten - Someren en Helmond" niet zichtbaar.
Wel zijn er zenders te zien van gemeenten die veel verder weg liggen zoals "Veldhoven" te zien.
Tot op heden heeft niemand mij kunnen vertellen wie nu eigenlijk bepaald welke lokale TV zender(s) in je eigen gemeente worden uitgezonden.
Via de Horizon Mediabox zouden de lokale TV zenders worden uitgezonden op kanaal 36 tm 50, maar daar is dus niets te zien.

lokale zenderoverzicht.png
 
In feite geef je zelf al antwoord op je vraag. Er is geen lokale tv. Dan valt er op kanaal 36 ook niets uit te zenden. Ziggo krijgt niets aangeboden. Ook zagen wij eerder meerdere regionale zenders maar die zijn door het beleid verdwenen.
 
Ok Piente,
Dan is het duidelijk, blijkbaar wordt er dus alleen "de eigen lokale TV zender" door ZIGGO doorgegeven.
Als die er niet is wordt er dus geen grensgemeente aangeboden.
 
Ik heb mij er eerder ook over verbaast toen ik van een oud Ziggo gebied naar een oud UPC gebied verhuisde.
Daar was het altijd zo dat ik echt een hele lading lokale omroepen ontving van de hele regio vanaf kanaal 40 t/m 49. Ook op de Mediabox XL (Horizon).

Toen ik naar het oud UPC gebied verhuisde kreeg ik opeens alleen nog maar RTV Arnhem door op kanaal 36. De gemeente waar ik in woonde. Maar zodra ik geen gebruik maakte van de door Ziggo aangeleverde Mediaboxen maar gewoon met DVB-C TV keek kreeg ik vanaf kanaal 325 een hele lading lokale omroepen te zien. Bij een aantal werd in het beeld getoond dat deze niet in mijn gemeente te ontvangen waren. Bij andere kreeg ik ze wel gewoon te zien.

Ik heb in de tijd meerdere keren contact gehad met Ziggo Medewerkers, zowel telefonisch als via de webcare. Niemand kon mij vertellen waarom dit zo was. Maar dit is blijkbaar van vroeg uit een keuze geweest in het oud UPC gebied om alleen de lokale omroep van jou gemeente te willen doorgeven. Met uitzondering dan voor wie met een DVB-C TV kijkt.
 
Ok Piente,
Dan is het duidelijk, blijkbaar wordt er dus alleen "de eigen lokale TV zender" door ZIGGO doorgegeven.
Als die er niet is wordt er dus geen grensgemeente aangeboden.

Nee dat heeft er volgens mij niks mee te maken, het ligt aan het netwerk en de scheiding daarin, je kunt net op een plek wonen waarbij de buurgemeentje via een ander headend wordt gevoed en dus een andere transportstream voor de lokale zenders heeft. Ook kan het signaal van de betreffende lokale omroepen geheel niet digitaal beschikbaar zijn.
 
Ik had meerdere lokale zenders uit de buurgemeente tot dat UPC ons mede deelde dat deze gingen vervallen. Hoe zit dat dan terestrial?
 
Zelf heb ik een glasvezel aansluiting van T-Mobile thuis, daar kun je ongeveer 140 lokale zenders ontvangen, om precies te zijn
van kanaal 700 t/m 838, dat is de stand op dit moment dikwijls komen er nieuwe bij.
 
Terug
Bovenaan