• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

[LINUX] Chello verbinding valt weg

  • Onderwerp starter Danny Ebbers
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Danny Ebbers

Hmm

Ik zit hier met een probleem dat ik niet zelf kan oplossen,

En het probleem ligt volgens mij bij chello of compatibilteits problemen met iets in linux en chello.

ik zit in de regio gelderland en heb een nieuwe Moterola Surboard modem. En heb pas chello sinds een maand of 2, eerst onder windows gedraaid omdat de monteur langs kwam. Toen heb ik met NIC overgezet in me linux back omdat ik geen MAC address wou wijzigen etc.

DHCP geinstalleerd.
Lokaal netwerk Ingestelt
IPCHAINS (tijdelijk)
moet eerst nieuwe kernel downen zodra goed werkt

Nu krijg ik gewoon via dhcp mijn IP address en alles lijkt zeer mooi te werken mijn default gateway werkt mooi, alles klopt als ik "route" bekijk. Via windows kan ik ook surfen,msnen en kazaaen

Alleen telkens naar een tijdje meestal als ik beetje grotere bestanden boven de 20 MB download dan valt me verbinding weg. De leds op de modem blijven branden zoals het hoort.
De route tabel blijft hangen omdat het IP van de default gateway niet kan worden resolvd en de DNS server kan ik dan ook niet meer pingen dan moet ik het volgende uitvoeren

dhcpcd -d eth1 -k // DHCP Release
dhcpcd -d eth1 // Opniew DHCP DISCOVER op broadcast addr
// de -d flag is voor debug

Ik heb al overal gezocht, howto's, ldp, google, dit forum (via google gevonden). En ik krijg maar geen antwoord op me vraag.

Het vreemde is dat de verbinding de ene keer nog geen 2 minuten uithoudt (vaak genoeg) en heel soms zelfs een uur

Een ander vreemd punt is dat dit wel werkt met de COM21 modem want ik heb menig linux router/gateway + squid proxy server geinstalleerd voor derden.

(BTW het probleem ligt hem niet in de modem en bekabeling, want deze heb ik nogmaals getest onder windows. werkt perfect)


Ik zou erg dankbaar zijn als iemand een oplossing voor me vind
 
Dit lijkt verd8 veel op een software-probleem...
nosmile.gif

Als het onder Windows wel goed draait, en onder Linux niet, is er iets mis met Linux
yawnee.gif


BTW: ik heb de topictitel ff aangepast
vork.gif
 
Dat probleem hebben meer mensen, onder winxp is dit op te lossen met SP1, mja, misschien een nieuwe kernel? (ik ben absolute n00b in linux ;D)
 
&%*(@^*() LINUX....zo denk ik over LINUX....

Als je nou LINUX gebruikt als router...top...server....top maar als werkstation ofzo....als je gratis OS wilt dan download/kopieer je toch MS WINDOWS....FUCK dat ^*(#^*()@ Microsoft ;D

Zo...das was mijn zegje weer ;D
 
Wouter ik gebruik die PC dus ook als router, en linux is ook bedoeld als server based besturings systeem. Voordat linux door kan breken in de wereld van workstations of desktop PC moeten er nog heel wat dingen veranderen. maar ja de mensen die dat beweren zijn vaak zelf ook geen linux gebruikers.

Linux is een zeer robuust en stabiel besturings systeem voor server omgevingen. En gebruikt minder resources dan bijvoorbeeld Windows NT of XP omdat het geen Grafische interface hoeft te laden. Tevens is linux open source dus is alles mogelijk in tegen stelling tot afgeschermde besturings systemen

Enige nadeel is dat je iets meer kennis nodig hebt en wel eens compatibliteits problemen hierdoor hebt
 
Ik heb een ff laatste kernel gecompileerd, en dat hielp inderdaad.
 
Mooi, weer een misverstand over upc uit de wereld geholpen :)
 
Wouter zei:
&%*(@^*() LINUX....zo denk ik over LINUX....

Als je nou LINUX gebruikt als router...top...server....top maar als werkstation ofzo....als je gratis OS wilt dan download/kopieer je toch MS WINDOWS....FUCK dat ^*(#^*()@ Microsoft ;D

Zo...das was mijn zegje weer ;D

Uitzonderlijk genuanceerde mening.

Wat opvalt is overigens dat het merendeel van de Volksrepubliek China, Volkstammen Afrikanen en vele Zuid-Amerikanen hier anders over denken.

Zelfs de Nederlandse overheid denkt er serieus over om Unix-achtigen meer in te zetten als desktop-systeem. Dit in navolging van de Duitse regering.

Ik zeg altijd maar zo: je automatiseert, waar je dat mee doet maakt eigenlijk niet uit. Hoe meer gebruikers, des te meer wensen, des te meer extra functies erbij komen en hoe groter het OS wordt.

Daarnaast vind ik dat een post-oorlog over wat nou beter is zinloos is. De tijd zal het leren.
 
Nou ik gebruik zelf RedHat naast Windows,
En me router draait sinds kort op Freesco.

Nu vindt ik hem als router prima, draait ook ftp en http server op!
En ben dus wel degelijk zelf Linux gebruiker.

Maar ik vindt dat Windows toch zekerz vele malen makkelijker is voor om normaal achter te werken, en als mensen nou Linux nemen omdat die gratis is...fuck dat is een slap excuus, Windows is ook gratis te krijgen!
 
easy wouter.

ik doe alles op Linux
zelfs mijn games
(wc3 haalt hogere fps op linux dan op windows)

en linux is net zo makkelijk te gebruiken tegenwoordig
je hebt er gewoon standaard geavanceerdere opties bij
zo moet je linux tegenwoordig zien.
je kan alles zelf instaleren en de-instaleren (in windows taal)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan