Linksys WRT54g vraagje

U

Underworld

hey,

m'n vorige bericht over de ASUS AP/router werdt niet beantwoord, dus neem ik aan dat haast niemand er van in het bezit is en het een slechte keuze is... :P

ik denk dat ik maar de linksys neem omdat veel mensen hem hebben (iig. op dit forum)

maare ik heb er een vraag over;

Ik heb een Lancity modem kan ik dan deze router/ap erop aan sluiten en dan draadloos (met een pccard in m'n laptop) internetten?

dus heb ik verder niets meer nodig kwa apparatuur?
dus het is een Router/AP in één zo ver ik dat er uit begrijp? (klopt dat?).

en is het internet snel genoeg?
 
Gaat inderdaad prima. Die 54 Mbit is voldoende voor een aantal pc's in een nromaal hui. Dus een pc'tje op zolder werkt ook probleemloos.
 
keb 'm zelf vandaag binnen gekregen, samen met 2 pcmcia kaartjes voor m'n desktop's boven en 1 pci kaartje voor in m'n lappie... Werkt tot nu toe als een trein!
 
Eigenlijk zzou iedereen die spullen moeten kopen gezien de prijs/kwaliteitsverhouding. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad.
 
Heb zelf sinds kort de WRT54g(Accesspoint+ 4 ports 100 Mbps Router) icm een wpc54g PCMCIA kaartje.
Mijn modem is een motorola, maar ik denk niet dat de Lancity moeilijk doet.
De instellingen die je met de WRT54g moet doen wijzen zich vanzelf. De setup van de WRT vraagt eerst je normale internetverbinding te gebruiken. aan de hand daarvan leert hij de instellingen, alsmede het Macadres van je netwerkkaart.
daarna de boel aansluiten zoals je het wilt hebben en voila: Draaien maar. geen enkel probleem mee gehad. Snelheid is ruim voldoende.
 
Oke, bedankt voor alle reacties, heb hem al besteld, maar omdat ie zo populair was krijg ik hem pas dins/woens :P
 
Voor de hobbyisten onder jullie. Er bestaat alternatieve firmware voor de WRT54g met meer mogelijkheden als de originele.
Kijk eens hier
 
Ik zou wel 's willen weten van diegene die de WRT54g voor wireless gebruiken, welk wireless security mode jullie aan hebben staan? En welke is het best volgens jullie?
 
Allereerst; sorry voor het heropenen van dit topic maar ik vondt het niet nodig om een een nieuw topic te starten.

Vraag; IK heb dus die Linksys WRT54G + netwerk kaartje van het zelfde merk (WPC54G d8 ik)
Als ik bv van de ene computer naar de andere computer files over zet (laten we op dit moment zeggen een file van 1,4 GB doed hij daar 30 minuten over) dan is mijn vraag..is dat normaal als ik op DUmeter kijk dan zie ik dat het maar met een snelheid gaat van tussen de 600 KB/sec - 1,2 Mb/sec
heeft iedereen dat of ben ik de enige? En hoe zou ik hem hoger kunnen zetten ik gebruik nu gewoon dus het standaardwindows ding..
maar zou het sneller gaan met bv FlashFXP ofzo?

ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden m.v.g Jurriaan
 
Terug
Bovenaan