Linksys router probleem

O

OLLO

Hallo,

Ik zit met een probleem. Ik heb een Linksys setje gekocht met een BEFW11S4 router en wirelesskaarten voor een laptop (XP) en een desktop (98). Eerst had ik alleen de kaart voor de desktop en die werkte goed met router en internet. Deze week kreeg ik de kaart voor de laptop en heb alles op de laptop geinstalleerd en dat werkt goed. Alleen krijg ik nu met geen mogelijkheid de desktop aan de router. Ping 192.168.1.1 geeft alleen timeout aan. Ping 127.0.0.1 is goed. Ik heb in de router alleen MAC clone veranderd. Vergeet ik iets in Windows 98 te veranderen??

TXS :><
 
Heb je het wel goed aangesloten, d.w.z. Chello kabel in WAN poort (NIET in uplink). In je omschrijving lijkt het erop dat de router niet als router werkt, maar als gewone switch, en dan kan er maar 1 netwerkkaart tegelijk actief zijn. MAC clone aanpassen zou ook niet nodig moeten zijn. Eenmalig het MAC adres invullen van de netwerkkaart die bij Chello geregistreerd staat is voldoende. Of je kabel in de WAN poort pluggen en Chello bellen met de vraag of ze je MAC adres willen resetten omdat je een nieuwe netwerkkaart (je router dus) hebt.
 
WAN connectie werkt op notebook goed, zou dus voor desktop ook goed moeten zijn. MAC adres is toch alleen belangrijk voor het modem?


???
 
OLLO,

wat voor modem gebruik je, want soms is het niet belangrij om je MAC adres te clonen, en levert dat misschien problemen op.

verder kan ik je niet helpen.
 
Het MAC adres van de modem doet er niet toe. Het gaat erom dat in sommige gebieden Chello het MAC adres vastlegt en je dus alleen kan internetten met de netwerkkaart die dat adres heeft. In alle gevallen zullen ze maar 1 netwerkkaart tegelijk toestaan op het WAN, zoals ik al zei, lijkt het erop alsof je twee netwerkkaarten rechtstreeks op het WAN zitten in plaats van je LAN. Dat effect kun je krijgen als je de verkeerde poort van je router gebruikt. Beschrijf eens precies hoe je het hebt aangesloten.
Als je wel de WAN poort gebruikt zoals beschreven lijkt je LAN niet goed te werken.
Kunnen de PC's elkaar wel zien in het LAN? Ping 127.0.0.1 zegt niet veel, dan ping je namelijk je eigen machine. Vraag met IPCONFIG je IP adres op en probeer dat te pingen vanaf de andere PC/notebook. Met IPCONFIG /ALL zie je meer details over je netwerkaansluiting.
Doorloop ook eens de Internet Connection Setup en geef bij beide PC's aan dat ze connectie maken met het internet via een andere PC.
 
Voor alle duidelijkheid: het is een draadloos netwerk. Terayon kabelmodem uit gaat naar WAN van de router. De PC's kunnen ook elkaar niet zien in het LAN.
 
Terug
Bovenaan