• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Lindows?

D

dano

Wie kan mij wat vertellen over lindows, et ziet er wel gelikt uit (www.lindows.com) maar is het wat? leuk om eens te proberen als linuxamateurbeginnerrookie? En is het egrens te downloaden? Heeft iemand er ervaringen mee?

mvg
 
ik heb lindows wel eens op school gehad.
Als je mijn mening wilt hebben, het is KUT
:P

lindows is gewoon een combi tussen windows en linux, hoe kon het ook anders :)

Ik begon toen ook met linux, als ik jou was zou ik gewoon beginnen met redhat.
net zo lang proberen en klooien totdat je verder komt, het internet staat vol met tuts en forums etc
 
Lindows = een betaal distru.

Wat inhoud dat je em niet zo kan downloaden. LindowsOS koop je. Het is gewoon linux , maar de grafische interface lijkt zo veel mogelijk op windowz.

Neem effe knoppix , handig om Linux te proberen , het is maar 1CD(iso dus zelf cd branden), en draait volledig vanaf cd-dvd rom.

hier te scoren:
https://www.knopper.net/knoppix-mirrors/index-en.html

Bij echte Linuxinstallatie voor de newbee(een distru die dus wel op harddisk installeerd.), wees niet bang , je kan Linux naast windows installeren, zodat je altijd nog windows kan gebruiken. Wel behoor je eerst ongeveer 4 GigaByte of meer ruimte op een van je harddisks vrij te maken. En met vrij bedoel ik dat er een ruimte is zonder partitie.

succes & have fun! :D
 
dano zei:
Wie kan mij wat vertellen over lindows, et ziet er wel gelikt uit (www.lindows.com) maar is het wat? leuk om eens te proberen als linuxamateurbeginnerrookie? En is het egrens te downloaden? Heeft iemand er ervaringen mee?

mvg

ik vind het persoonlijk niet echt prettig werken maar goed smaken verschillen nou eenmaal.. :P
 
@48khz, ja knoppix heb ik hier ook al, krijg alleen mijn internet er niet mee aan de praat :S was gewoon een beetje benieuw naar lindows (heb mandrake ook al es gedraait, maar een dualboot bevalt me niet, wil graag helemaal overstappen, maar wil wel eerst alle functionaliteit etc doorhebben zodat het een volwaardige vervanger is voor windhoos ;D

en issie nergens van een ftp te plukken? of is dat ill. ?
 
zoal ik al zij, het is een betaal distru. (ik kan me herinneren dat je een paar jaarkes terug een sneak preview had van lindows OS, zeg maar een demo van LindowsOS die op win draait,dus geen echte lindows(maakte 2 folders in Windows, uninstall was 2 folders verwijderen en fdisk/mbr).
https://linux.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http%3A%2F%2Fwww.linux.org%2Fdist%2Fdownload.html%3FID%3D163
 
Lindows is gebaseerd op debian Linux
Het is in principe gewoon een debian distro met Wine erop en een paar aanpassingen in de GUI (graphical user interface) en een paar extra config tooltjes erbij ( waarmee je tegen betaling packets kunt downen die je ook gratis van een debian ftp-site kunt halen).
En voor de "die-hard" windoos gebruiker is het sowieso niks omdat het vrij instabiel is en de windoos ondersteuning is gewoon erg minimaal.
in principe zou je alleen een directx port nodig hebben voor de rest is toch elke tool wel te krijgen voor linux.

kortom: prut

Nuff Said.

edit: die instabiliteit vrijwel beperkt tot de "ge-emuleerde" windows programma's
 
dit winex van transgaming er niet bij? of alleen de office crossover?
 
ben opzich wel benieuwd naar lindows, of ze hun beweringen waar maken, heeft iemand een ftp of iets dergelijks waar k ehm vanaf kan halen?
 
Re: Linspire?

Lindows is Linspire nu.

Je zou em kunnen vinden op www. Meer kan ik niet zeggen.

like: linspire-full-4.5.393.iso (Edonkey net.) ;D
 
Terug
Bovenaan