Lijst van CI+ Ziggo-geschikte tv's?

  • Onderwerp starter Joep van de Grift
  • Startdatum
J

Joep van de Grift

Jarenlang hadden we op de slaapkamer een Humax decoder en een oude televisie. Recent kocht ik een Quantis CI+ module en een 28-inch Samsung LED televisie, type T28E310EW, nadat ik op www.televisies.nl/ had gevonden dat zowel de 24- als de 32-inch uitvoering Ziggo CI+ compatibel zijn. De 28-inch uitvoering was n.n.b. (nog niet beoordeeld), maar ik nam aan dat het daarmee dan ook wel goed zou zitten.

Maar ik kreeg de installatie niet voor elkaar, de authenticatie mislukte.
Toen vond ik wat de Ziggo-website zegt over de Samsung T28E310EW:
Jammer. Dit toestel is niet geschikt voor Digitale TV van Ziggo

Ik belde met de klantenservice van Ziggo, alwaar mij verteld werd dat ik een niet geschikte televisie had gekocht. Er zat niet anders op dan doorgaan met gebruiken van de Humax, zei de weinig deskundig overkomende adviseuse.

Omdat ik mijn verlies niet kon nemen, bleef ik doorgaan met de installatiepogingen. Uiteindelijk, toen ik de hoop bijna volledig had opgegeven, lukte het met gebruikmaking van Netwerk-ID 4444. Op de meeste plekken op het web adviseert Ziggo voor mijn regio 5555, maar ergens vond ik ook 4444. Of het hieraan te danken is, weet ik niet. Maar ik durf niet verder te experimenteren. Het draait nu als een zonnetje.

Mijn conclusie is nu dat de Ziggo webpagina waarop je kunt opzoeken of een bepaald type TV geschikt is voor digitale ontvangst met CI+ module niet 100% betrouwbaar is. Verder is het erg onhandig dat Ziggo geen lijsten met volgens haar wel voor CI+ geschikte TVs publiceert. De aspirant koper moet steeds opnieuw een typenummer invoeren om te vernemen of het toestel wel of niet geschikt is.

Is het iemand bekend dat Netwerk-ID 4444 een alternatief is voor 5555? Maakt het überhaupt iets uit wat je als Netwerk-ID opgeeft?
 
Netwerk 4444 is voor de FTC (free-to-cable) zenders en daarbij gebruik je de CI+ module (en de smartcard) niet.
Je ziet daarom alleen zenders waar je geen abonnement voor nodig hebt. (Commerciële zenders zijn hierbij in SD)
Dat zijn deze zenders:
https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/
en dan keuze 'zonder smartcard'


Zie ook:
https://www.ziggo.nl/klantenservice...iveringscode-frequentie-netwerk-id-instellen/
en dan keuze 'zonder mediabox of CI+ module'
Na invullen van je postcode en huisnummer komt daar netwerk-id 4444 naar boven.
 
Ik heb een LG die (toen ik hem kocht) niet in de lijst van UPC stond maar vokgens de verkoper en televisies.nl wel geschikt was. Alles werkt.
Dit model staat niet met alle inch versies in de lijst maar ik durf de gok wel aan dat alle inch varianten intern identiek zijn. Alleen het scherm is anders.
Je wordt als provider natuurlijk ook gestoord van ieder jaar "nieuwe" types met allerlei scherm maten.
 
TheGrouch had helemaal gelijk. En Fractal ook.

Ik was heel even blij met de gelukte authenticatie en met het feit dat ik flink wat zenders kon ontvangen. Maar ik had niet door dat ik met netwerk 4444 alleen de FTC (free-to-cable) zenders zag. Tamelijk dom, vind ik nu. Mijn conclusie was dat ik toch een verkeerde, niet voor Ziggo geschikte, TV had gekocht en ik was al aan het zoeken naar een wel geschikt apparaat.

Maar, toch nog even proberen.....

Ik heb, tegen de regels in, met CI+ module en smartcard in het toestel, opnieuw alle zenders laten zoeken, maar nu met 5555 als netwerk. En, opnieuw tegen alle verwachtingen in, met succes! Ik heb nu alle zenders waarvoor ik betaal en alles in HD wat er in HD is. Er was geen nieuwe authenticatie nodig.

Mijn conclusies zijn:
1. TV-toestellen die niet op de lijst van Ziggo-certificeerde zenders staan, kunnen soms toch goed met CI+ en Ziggo werken
2. de instructies voor installatie van een Ziggo CI+ module zijn misschien wel goed, maar als ze niet tot het gewenste resultaat leiden, moet je de moed niet onmiddellijk opgeven, maar verder experimenteren.
3. dit is een nuttig forum

Dank!
 
Het lijkt mij als een tv geschikt is voor CI+(wat overigens een doorn in het oog is voor de (eind)gebruiker) en Ziggo en fabrikant zich aan deze standaard(en) houd(en) het gewoon moet werken daarvoor.
 
Het lijkt mij als een tv geschikt is voor CI+(wat overigens een doorn in het oog is voor de (eind)gebruiker) en Ziggo en fabrikant zich aan deze standaard(en) houd(en) het gewoon moet werken daarvoor.
Mag ik weten waarom dit een doorn in het oog is? Ziggo levert die dingen toch?
 
Ja hoor de providers en content aanbieders hebben de totale regie van ons als gebruikers bv als je een opname maakt kunnen hun hem verwijderen en dat je verplicht de reklame moet zien enz enz.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/CI+


Dus als wij als gebruikers een gewone ci hebben hebben we geen beperkingen aan daarom zeg ik weg met de ci+ module.
 
Oké, ik begrijp door die link die je plaatste de bezwaren.
Maar door het ontbreken van leestekens leek het dat het dat het ook een doorn in het oog is van Ziggo.
 
Terug
Bovenaan