Liberty Global's Fries: glasvezel is logischer dan DOCSIS-upgrades

MR_CHIP

Forum Gebruiker
Berichten
968
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
misschien toch geen docsis 4.0 bij Ziggo wie weet

Liberty Global’s Fries: fibre makes more sense than DOCSIS upgrades

In the Netherlands, he said, there are two networks with KPN building fibre and VodafoneZiggo delivering 1Gpbs over DOCSIS 3.1. He said the company “feels good about DOCSIS 3.1 and 4.0” but added that it has options in that market.

Turning to the future of assets outside the UK, on the future of VodafoneZiggo in the Netherlands, Fries said that VodafoneZiggo had been “a textbook case” of convergence and said that “the market is more rational than people realise”.He said discussion were taking place “about where we are going” and added that “all options are on the table” for the future of the company. However, he decline to give an indication on a timing of any decision.
 
In het Nederlands:
In Nederland, zei hij, zijn er twee netwerken waarbij KPN glasvezel aanlegt en VodafoneZiggo 1Gpbs levert via DOCSIS 3.1. Hij zei dat het bedrijf “een goed gevoel heeft over DOCSIS 3.1 en 4.0”, maar voegde eraan toe dat het opties heeft op die markt.

Wat betreft de toekomst van activa buiten het Verenigd Koninkrijk, over de toekomst van VodafoneZiggo in Nederland, zei Fries dat VodafoneZiggo “een schoolvoorbeeld” van convergentie was geweest en dat “de markt rationeler is dan mensen zich realiseren”. Hij zei dat er discussie plaatsvind “over waar we naartoe gaan” en voegde eraan toe dat “alle opties op tafel liggen” voor de toekomst van het bedrijf. Hij weigert echter een indicatie te geven over het tijdstip van een besluit.
 
sorry niet echt bij stilgestaan dat niet iedereen engels kent
 
Nog steeds weinig zeggends. Er zijn opties, maar dat weet toch iedereen.
Ik denk dat elk bedrijf altijd naar de opties kijkt, iets verder kijken dan je neus lang is, is altijd goed.
Probleem is wel dat een wijziging miljarden kost, dat geld is er denk ik niet. Betreft natuurlijk niet alleen de bestaande Ziggo abonnees, maar het gehele land, anders zou je je klantenbestand nooit kunnen vergroten.
Verwacht eigenlijk ook niet dat andere providers hun glasvezelnetwerk openstellen voor Ziggo.
 
Verwacht eigenlijk ook niet dat andere providers hun glasvezelnetwerk openstellen voor Ziggo.
Nu begrijp ik niet met zekerheid uit deze zin wie dat niet verwacht.
Hoe dan ook, door de tijd heen heb ik al meerdere glasvezelproviders horen (of eigenlijk gelezen) beweren dat Ziggo wel degelijk welkom is op hun glasvezelnetwerk.

Wat ik dan weer niet verwacht is dat Ziggo daar gebruik van gaat maken in de nabije toekomst.
Immers, Men zou dan wel bijna verplicht zijn om, net als da eigenaar en andere providers op dat netwerk, ook symmetrische snelheden aan te bieden.

Overigens heb ik eerder geopperd dat UPC/Ziggo al veel eerder had(den) moeten verglazen.
 
Overigens heb ik eerder geopperd dat UPC/Ziggo al veel eerder had(den) moeten verglazen.
Tuurlijk dat hadden ze allang moeten doen, ze lopen nu zo ver achter dat ze heel veel klanten kwijt zijn, en wie weet hoeveel nog volgen.

Wat denk je van een samenwerkingsverband, alleen tv over de kabel de rest over glas?

Ps: we kunnen nog een paar goede gravers waarmee ze in no time heel Nederland voorzien van glas 😁
 
Nog steeds weinig zeggends. Er zijn opties, maar dat weet toch iedereen.

Ja ik vind het bericht ook niet veel zeggend, hij zegt in sommige markten is glasvezel logischer, hij zegt dat ze zich in NL confortabel voelen bij docsis 3.1 en 4.0 maar opties hebben. Opties heb je altijd zoals je product inkopen op een andermans netwerk.

Persoonlijk denk ik niet dat ze hier volledig gaan verglazen want dat is een project van 10 jaar en wat zijn de voordelen? Er zijn eerder nadelen want dan worden ze zeker verplicht andere toe te laten op hun netwerk. Het voordeel kan zijn meer toekomst gerichtheid en up & download snelheden die gelijk liggen, maar als kijkt naar de kosten wordt het duurder dan docsis 4.0. Bovendien straks heeft iedereen hier 3 glasvezel aansluitingen binnen liggen maar ze bieden allemaal hetzelfde. Wat maakt Ziggo dan nog speciaal.?
 
niet iedereen krijgt glasvezel hoor er zal altijd een x aantal procent zijn die het dankzij legio redenen gewoon niet hebben/krijgen
 
Ik vraag mij soms wel eens af of Ziggo zichzelf niet in de voeten heeft geschoten door anderen niet op het netwerk toe te staan. Je ziet nu de volledige omzet verdampen als een klant je de rug toekeert. Bij een open netwerk had je nog de mogelijkheid gehad om een deel van die inkomsten te behouden. Dat dichtgetimmerde netwerk was begrijpelijk in de periode dat dit netwerk de beste diensten kon leveren. Nu mer glasvezel is er minimaal gelijkwaardige concurrentie. Je ziet het aan de overstappers naar glasvezel. KPN doet dit dan weer beter. Die voelt op eigen glasvezel de concurrentie wel. Maar als zij klanten verliezen dan zie je aan de andere kant weer een stijging van wholesale.
 
Terug
Bovenaan