Liberty Global wil ontwikkeling software settopboxen uitbesteden

Tweakers.net

RSS Feed
Berichten
119
1692357722042.png
Een van de moederbedrijven van de Nederlandse kabelaar VodafoneZiggo, Liberty Global, wil de ontwikkeling van de software van settopboxen uitbesteden. De ontwikkeling van nieuwe functies voor de Mediabox Next en Next Mini komt te liggen bij het bedrijf Infosys.

De vierhonderd mensen die voor LibertyGlobal werken aan het Horizon-videoplatform op de settopboxen gaan over naar Infosys, meldt dat bedrijf. LibertyGlobal wil dankzij de samenwerking geld besparen. De uitbesteding moet 100 miljoen euro aan kosten besparen. Het bedrijf zal in de loop van de samenwerking van vijf jaar ongeveer 1,5 miljard euro overmaken aan Infosys.

Lees verder ...
 
1,5 miljard om een steaming apje (beter) te maken met 400 man/vrouw? Mag ik het woord TOTALE_INCOMPETENTIE in de mond nemen of zijn we dan op de p*k getrapt?

Zomaar een willekeurige ontwikkelaar (1 van de 5 grootste),

"Developing a custom video streaming platform
The prices for streaming solutions range from ~$500K ~$1,5M depending on the features."

Wil je alles, (dus ook opnemen, enz.)
Web AppsMobile AppsNative TV AppsNative Tablet Apps

Ergens rond de $10M-$25M met 10M gebruikers.
 
Dat is het eerste wat ik ook dacht.. 400 mensen nodig om een relatief simpel ogend platform draaiende te houden? En zo bijzonder is het toch niet qua features, bovendien 90% is afgekeken van buitenlandse bedrijven waar we nog steeds niet aan kunnen tippen.
 
Laatst bewerkt:
lekker met geld strooien , beter steken ze dat in netwerk upgrades
 
Toch jammer om te lezen. Schijnbaar ook een financiele keuze. Maar ik moet zeggen dat de ontwikkeling van de Next software echt goed geregeld was als je dat vergelijkt met hoe dat vroeger ging met de Horizon.

Updates van Horizon lieten vele maanden tot jaren op zich wachten, waardoor het op een gegeven moment zulke grote updates werden dat er teveel problemen ontstonden bij de uitrol.

Bij de Next liep dat proces veel beter. Korte update cycles waarbij het mogelijk is om kleinere updates sneller door te voeren, in plaats van heel lang wachten op 1 hele grote update.
 
Dat is het eerste wat ik ook dacht.. 400 mensen nodig om een relatief simpel ogend platform draaiende te houden?
[sarcasme mode]Op zich moet dat natuurlijk ook met 10 top progammeurs te doen zijn. Die zijn echter lastig te vinden. Als je dan 20 programmeurs uit de subtop inhuurt, heb je daarnaast nog 380 programmeurs nodig om constant de fouten van de eerdere programmeurs te herstellen.[/sarcasme mode]
 
Zijn die programmeurs inmiddels niet vervangen door AI dan? ;)
 
Zijn die programmeurs inmiddels niet vervangen door AI dan? ;)
Nee dat is een echte betweter . Wie weet krijgt men straks een HAL2000 issue. Een bug van de AI zelf..al beoordeelt HAL dit zelf anders. De ontwikkelaar zelf van AI is de bug dat gewist moet worden. :) ;D

I am putting myself to the fullest possible use, which is all I think that any conscious entity can ever hope to do.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan