• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

LG 32LE5300 E06-4 Smartcard Defect

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

Hollanderrr

Hallo,

Laatst ben ik zo stom geweest om de firmware van mijn LG 32LE5300 te updaten van versie 03.03.13 naar 03.03.42 welke de meest recente is op de lg website. Na deze firmware update heb ik alleen maar problemen met mijn ci+ module.
Na de eerste keer updaten bleef de irdeto authenticatie vast hangen op 80%. Dit deed hij ook na opnieuw opstarten of zelfs hele dagen de stroom eraf.

Hierna heb ik de firmware van de tv gedowngrade om te kijken of dit het probleem zou verhelpen. Ik ben toen naar versie 03.03.03 gegaan welke de enige was die ik kon downloaden. Dit heeft helaas het probleem niet verholpen. Nu kreeg ik telkens voor de authenticatie dat het certificaat was verlopen E16 geloof ik.

Een paar dagen later toch maar weer geupgrade naar versie 03.03.42. Ditmaal van te voren ook maar even een factory reset gedaan. Dit was de eerste keer dat ik eindelijk dacht het probleem opgelost te hebben maar het mocht helaas niet zo zijn. Nadat de authenticatie 100% had bereikt geeft de tv nu telkens de melding E06-4 Smartcard Defect en ik krijg het maar niet voor elkaar om dit op te lossen. Ik heb al verschillende smartcards geprobeerd in deze tv zonder succes terwijl de smartcard die bij mij niet functioneert het elders wel doet.

Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen
Hollanderrr
 
Heb je ook een factory-reset gedaan na de upgrade ?

Verder kun je misschien in het CI menu kijken of de CI+ module ook een software update kan doen ? Voor sommige merken CI+ modules was er een update beschikbaar.

Welke CI+ module heb je ? Die zou je misschien ook kunnen laten testen in een andere TV ? Verder kun je LG support bellen, misschien hebben die nog tips voor je.
 
Na de upgrade heb ik inderdaad ook nog een factory reset geprobeerd zonder succes.
Volgens mij heb ik als merk ci module een @smit kan dit helaas nu niet controleren. Ook zijn er geen updates voor de ci+ module beschikbaar. Helaas heb ik zelf geen andere tv met ci+ waar ik het op zou kunnen testen
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan