• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Lengte kabel Terayon

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Meeuw

Vandaag is er bij mijn vriendin een (ONBESCHOFDE) Chello monteur langs geweest die een Terayon modem heeft aangesloten.

Het probleem was dat de 15 meter kabel niet werkte met mijn notebook, maar het originele kabeltje wel (van 1,5 meter).

Ik heb na lang zeuren de monteur zo ver gekregen dat hij er een notitie van wou maken, ik ga het nog uitvechten met UPC...

Heeft iemand ooit wel eens iets dergelijks gehad?
 
Raar, weet je zeker dat de stekertjes goed zijn aangesloten? Om nou te gaan vechten met chello om een half gaar aangesloten kabel vind ik ook weer zoiets, of ligt dat aan mij?
 
Hij heeft ongeveer 8 stekkertjes er op gezet en twee verschillende kabels geprobeerd :)
Dus dat zal het wel nie zijn...
 
misschien iets verrot in het modem of het netwerkadaptertje (signaalversterker ofzo -niet dat ik weet hoe zo'n ding in elkaar zit maar het is een realistische optie) ???
 
Tja, NIC doet het bij mij thuis wel goed... en ook op mijn werk...
Dus denk dat die XIRCOM wel goed is...
 
Als ik jou was zou ik die kabel eens proberen in een netwerk als ie daar wel werkt weet je dat het aan je modem of netwerkkaart werkt. En dan kun je een mooie brief sturen aan upc en boze telefoontjes plegen. 8)
 
Tja, hij deed het wel met de test apparaatjes van de monteur... (Bart Smit UTP tester)
 
Om veel tijd/geld/moeite te besparen kan je het beste zelf even een kabel kopen. Dan kan je vriendin tenminste van het internet gebruik maken :)
 
Tja, dat kan al, het werkt namelijk wel naar een PCI ethernet kaart...
 
note: Monteurs zijn niet van UPC/Chello, maarvan een extern bedrijf. Ik heb ook al een heel scala over de vloer gehad. van magere (maar efficiente) nerdjes tot dikke fijftigers die meteen over hun (mislukte) liefdesleven beginnen te lullen, tot de newbies waarvan ik het zelf nog beter weet wat er moet gebeuren dan de 'expert' :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan