LC00070 router en Chello Extreme

T

TdK

Hoi,

Na wat denken en aarzelen heb ik toch besloten om van Classic naar Extreme tegaan en ja hoor binnen een dagje heb ik extreme.Het probleem alleen is met deze draadloze 54mb router is dat ik draadloos niet op de volle 20mbit kan draaien zodra ik de pc met een kabel aansluit is er geen enkel probleem dan draai ik echt op de volle 20mbit.Inmiddels sweex een email gestuurd en zei zijn niet bekend met dit probleem volgens hun moet ik gewoon draadloos de volle 20mbit kunnen halen wat dus niet lukt, is iemand bekend met dit probleem ? en zoja een eventueele oplosing ?

Heb een draadloze Ralink 54mbit kaart in de pc !.

TdK
 
Ik heb precies dezelfde router als jij hebt maar ik haal maar 800 kb.s draadloos, gewoon de ontvanger naast de router, de router bij een kennis aangesloten met de gedachten dat er bij mij iets op de router stoort. Alle software al geprobeerd en advies van andere opgevolgd maar het heeft allemaal geen zin. Deze router haalt draadloos maar 800 kB/s
 
Ja precies bij mij dus ook 800kB/s is de top die ik haal met deze router, helaas dus, kan 2 dingen doen of bekabelt blijven zitten of anders een andere router kopen, nou weet ik alleen niet of een andere router b.v. linksys de snelheid wel haalt !
 
Volgens ervaringen van leden zouden de Linksys WRT54GX en de Linksys BEFSR41 versie 3 dit moeten halen. Kijk in het subforum over Linksys.

Er is ook gemeld dat de Sweex LC000070 het kon halen.
Kijk even een paar topics door of je geen oplossing kunt vinden.
Vaak bereik je bij Sweex met een firmware update veel.
 
Dat klopt deze verhalen heb ik ook gelezen, maar deze Sweex haal echt geen volle 20mbit draadloos. wel bekabelt,de laatstse update heb ik er in geperst maar dat maakt geen verschil. inmiddels gezocht op forums maar voormij is het niet echt duidelijk of deze router het nou wel of niet aan kan, en aangezien Sweex hier niet veel over zegt, en ook de Liinksys heb ik wel mijn twijfels over...maar goed ik geef de hoop niet op...

TdK
 
Met deze router is 20 Mbit wel te halen na een firmware upgrade.

Welke versie heb jij er nu inzitten dan? Aangezien ik zelf ook de LC000070 heb getest op Chello Extreme en geen probleem gehad. Daarna op de Wanadoo Familie 20MB ook volle snelheid!

grtz
 
De firmware versie die er in zit is van 12-01-2006 nummer R1.97e5a is de laatste volgens SWEEX, inmiddels haal ik draadloos nog steeds geen volle 20mbit , 10mbit is echt het matje zelfs met de router vlakbij de pc, dus ik ben nu echt heel benieuwd hoe jij de volle 20mbit er wel uit krijgt ?

TdK
 
Wat ik niet begrijp, jullie praten over de volle 20Mbit van extreme via de router, maar daar wordt zelfs rechtsstreek, zinder router meestal maar de helft van gehaald? Bij bij snelheidstester van chello zelf. Of meten jullie iets anders dan downloadsnelheid?? En hoe meet je dat dan?? Beetje domme vraag misschien voor experts maar ben toch benieuwd naar het antwoord. Ik heb trouwens een Belkin125 wireless die dezelfde snelheid geeft, denk ik, als een rechtsstreekse verbinding, maar altijd maar een fractie van wat officieel met chello extreme kan. (de helft meestal)
 
Voer eens een paar andere speedtest uit.
Er zijn namelijk meer testen als die van UPC.

Testservers:
A - Chello testserver De officiële up-, download test. De gemeten snelheid wordt beïnvloed door de snelheid waarmee jij in de diverse vensters kiest en klikt.
Met Windows XP en IE of met Firefox op ander versies soms maar de helft van de upload.
B - Speedtest Up-, download test. Deze geeft de eerlijkste snelheden als je bent ingelogd. (Gratis accountje aanmaken) De upload ligt vaak iets te laag.
C - Mordax Up-, download test. Geeft een redelijk indicatie van de snelheid.
D - Coax tester Alleen download.
E - Speedtest Multkabel Kabelconcurrent
F - bbned Download van 100 MB file
G - isp-service Grote bestanden om te downloaden
H - Speedtest ADSLbox Deze geeft bij mij redelijk nauwkeurige waarden
I - Nuria Na installatie van het programma wordt automatisch regelmatig de snelheid getest en kun je allerlei gegevens zien.

Ook een heel goede test. Download een bestand van een payed newsserver.

Zelf testen:
a - Je up-, download grote bestanden en leest de snelheid af in het venster van je browser of je installeert een programmaatje (bv DUmeter of Netmeter of LANspeed) op je computer en leest daar de snelheid af.
b - Op ISP-services BV kan je file's van een snelle server downloaden (1, 10, 100 MByte). De snelheid kan je dan aflezen zoals in "a" vermeld.
c - Om een goede indicatie van je upload te krijgen kun je een grote file uploaden (ftp) naar bv je homepage (max. 10MB) De snelheid kan je dan aflezen zoals in "a" vermeld.
 
Deze tests heb ik allemaal gedaan eerst zonder de router en bekabeld naar het modem dan haal ik gemiddeld 15mbit na dit heb ik de router er weer tussen gezet en ook eerst bekabeld weer de test gedaan, de gemiddelde snelheid leg dan tussen de 12 en de 15mbit, daarna draadloos via de router en dan haal ik net geen 10mbit.

Dus dit zeg al genoeg denk ik
 
Terug
Bovenaan