• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

LC000060 / HELP!

F

freakie

Hallo,

Ik heb het volgende probleem. Het is mij snel gelukt om de bedrade pc met mijn router te verbinden. Het configureren van de router verliep tamelijk eenvoudig en ik kon al snel weer internetten.

Daarna op de 2de pc eerst de software en vervolgens de Sweex wireless pci kaart geplaatst. Wanneer je de beschrijving van Sweex mag geloven, dan hoef ik alleen nog maar de wireless netwerkverbinding te selecteren en vervolgens bij eigenschappen op het tabblad Draadloze netwerken de pci kaart te configureren.

Echter wanneer ik dit doe, dan verschijnt er in dit scherm geen enkele draadloze netwerkverbinding, terwijl er in de instructie (afbeelding) zowel onder als boven in het scherm 2 x over de draadloze verbinding (naam default) getoond wordt.

Ik kan wel een verbinding toevoegen, maar deze wordt alleen onderin het betreffende scherm getoond en helaas maakt deze verbinding ook geen contact - terwijl hij wel goed geconfigureerd is - met de router.

Ook na dubbeklikken op het draadloze verbindingsicoon in de systray wordt er geen wlan verbinding getoond. Tevens blijver er door beide netwerkverbindingen (1 x draadloos en 1 x LAN) een rood kruis staan.

Het lijkt er op dat mijn pc de wireless netwerkkaart niet als zodanig herkent, maar bij apparaatbeheer wordt de wireless netwerkkaart goed weergegeven.

Nog even voor de volledigheid: beide pc’s zijn voorzien van os XP Home en de router is voorzien van de firmware van 20-4-2004.

Wat doe ik verkeerd? Ik ben al 3 avonden aan het klooien zonder iets verder te komen. Is misschien de wireless pci kaart kapot? Heeft iemand een idee?

Alle suggesties zijn welkom!

Thnx,
freakie
 
Ik weet niet met weke Windows versie je werkt, maar Windows XP wil tijdens het opzetten van een netwerkverbinding wel eens de ingebouwde firewall aanzetten. Als die aanstaat krijg je geen verbinding met een router. Dus dit controleren en evt uitzetten.
 
Nee, helaas is dit niet de oorzaak. Ik heb op beide pc's de XP firewall èn de Panda firewall uitgeschakeld. Maar wat ik al schreef, ik kom niet eens aan het configureren van de pci kaart toe. Er wordt op het tabblad (zie mijn toelichting) niet één verbinding getoond. Ik kan er wel een toevoegen en proberen te configureren, maar hier zit volgens mij de bron van alle ellende.

In ieder geval bedankt voor je hulp en andere tips zijn natuurlijk van harte welkom!

Grtz,
freakie
 
Ik heb met Sweex en met de leverancier diverse keren telefonisch contact gehad zonder enig resultaat. Ik ben daarom met de router en pci kaart terug naar de winkel gegaan. Na het nodige testwerk bleek dat de test-pc die voorzien was van de pci kaart niet van een IP-adres werd voorzien terwijl de instellingen wel goed stonden. Nadat er een nieuwe router uit een doos werd gehaald, was het direct raak en de conclusie was dus dat de router defect moest zijn. Opgelucht naar huis met een nieuwe router onder de arm.

Thuis gekomen direct alles weer aangesloten en..............  >:(   >:(   >:(

Bijna onvoorstelbaar, maar wederom exact hetzelfde probleem. Alles uitgeprobeerd maar er wordt geen IP-adres aangemaakt. Wat doe ik nu fout? Of heb ik gewoon pech en is er misschien een serie van deze routers die dit probleem hebben.

Is niemand die dit probleem herkent of misschien de oplossing weet?

Grtz,
Freakie
 
Breng dat ding terug en koop een echt merk!
US Robotics schijnt naar horen heel goed te werken, ook door beton naar andere verdiepingen.
 
Terug
Bovenaan