• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

LB000021, SWEEX hamertje komt eraan

G

Gijs

ohhh wat zal ik er van genieten met de hamer en de sweex router ;D
Oke ik ben redelijk op de hoogte van het apparaatje door veel vallen en opstaan ken ik er aardig mee uit de voeten. Gisteravond hadden we allebei geen internet meer ineens, dus ik kijk naar de modem (vriendin had ondertussen alles router en motorola surfboard gerset) alles groen als gras. Ik heb de settings na gelopen in de router en dat was ook goed soft gereset hard gereset fabrieks instellingen met gekloonde mac'je natuurlijk ingesteld. Helemaal geen ene zier.. ik prop de hoofd kabel in mijn pc en .. broem die deed het natuurlijk gewoon, ik weer de kabel in het routertje gestopt en nog eens lekker de stroom eraf gehaald want anders reageert hij niet eens op dat reset knopje (pen knopje drukken :>) das natuurlijk al niet te best.. maar goed na een beetje gekloot doet die pc van mijn vriendin het wel maar de 2e poort mijn pc dus niet met dezelfde instellingen die ik al een jaar of meer gebruik. Maar als ik dus de kabeltjes om draai van haar pc en die van mij.. bij het routertje dan doet hij het gv% ook niet... maar met de hoofdkabel doet hij alles primma dus mijn netwerk kaart is wel oke.. en de internet verbinding ook, driver na gelopen en geupdate alles AAArrrg help mij uit mijn leiden .. is dit bekend? is die K^T router gewoon kapot?
 
Je moet sowieso je router reseten d.m.v. knopje op de achterkant.
Vergeet de stroom er niet op te zetten.
Houd hem +- 10 sec ingedrukt.
Hij moet hier (je router) op reageren.

Mocht hij niet willen reseten met stroom op je router,
dan kan je altijd een nieuwe kopen.

Suc6
 
Dabuzz zei:
help mij uit mijn leiden .. is dit bekend? is die K^T router gewoon kapot?
Ja en ja. Gewoon in de grijze container dumpen is het beste wat 'm kan overkomen. Heb nu een Sitecom DC202 versie 5 met jongste firmware. Torrents downen en uppen gaat nu ook vele malen sneller.
 
Gooi 'm trouwens maar niet in de container, want dan ontneem ik je het plezier van dat hamertje ....
 
Het knopje op de router is niet om hem te resetten als in "rebooten" maar om de router terug te brengen naar fabrieksinstellingen (alle instellingen default). Tis maar dat je het weet, staat ook in de handleiding trouwens.
 
Het verhaal is niet helemaal duidelijk, maar volgens mij zit het probleem in de kabel tussen de router en jouw computer.
Je wisselt de kabels om op de router, maar dan test je alleen de routerpoort.
Wissel de kabel eens echt om. Dus uit de computer van je vriendin halen en in jouw computer stoppen.
 
Ik ben zojuist op mijn werk aangekomen.. en een collega neemt morgen even een switchje mee .. kan ik mooi even testen.. en de router die reset wel als ik de stroom er af heb gehad.. en dan de reset in druk.. maar als die een poosje in gebruik is reageert die daar niet meer op.. ik had heel even dat die het deed kon wel zoeken op google maar verder openede die geen pagina. en het internet is al dagen een vreemd.. moet je een tijdje wachten als je een url opent en dan ineens plopt de pagina geladen in beeld...  >:D tikie tik  :angel:
 
he bah ... is ook altijd hetzelfde liedje.. is ie m vergeten DUUUHHhhhhh  :6 Maar ehm zal ik dan maar een linksys router of switch bestellen.. alleen wat is het verschil tussen die twee? (ik heb een motorola surfboard modem) ik heb 2 computers aangesloten waarmee ik wil internetten achter een hardware firewall .. en uhm het lieft op volle speed, heeft iemand advies voor mij? :>
 
Delen mbv een switch werkt niet achter de chello modems, je hebt dus een router nodig.
 
Of 2 netwerkkaartjes in je computer.
En ICS gebruiken.

Dus een router is niet echt nodig.

Het enige nadeel is als je wilt internetten met pc2,
dan dient pc1 (met 2 netwerkkaartjes) aan te staan.

Maar voor 30 euries heb je een edimaxje.

Suc6
 
Terug
Bovenaan