Langzaam vast internet [splitter de oorzaak]

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bram76

Hallo!

Nieuw qua posting, maar niet qua lezen hier!

Kort mijn verhaal.

Ik had vorige week zondag ineens een inkakking van mijn internet snelheid van 120mbit naar 80mbit, wat langzaam afliep naar gisteren 35mbit.

Eerst zelf aan de slag gegaan, kabels checken, modem/router resetten/veilig modus, virusscanning/rootkits etc...

Gisteren was ik t helemaal beu, windows opnieuw geinstalleerd, want mocht t toch een virus/rootkit zijn dan is die nu helemaal weg.

Na herinstallatie met alleen nod32 erbij(toch een beetje veilig gevoel) bleef de snelheid belabberd. Kwam niet hoger als 45mbit, via verschillende testen in verschillende browsers.

Helpdesk gebeld, helaas is er echt iets goed mis aan uw kant. Niks ten nadele van de helpdesk medewerker, die had me goed te woord gestaan maar ik moest contact opnemen met 09001876.. no cure no pain.

Ik heb toen toch nog maar eerst ff zelf verder gekeken, want die mannen gaan meteen aan je groene kabel trekken en dan is t 90% van de gevallen dat t toch aan mij ligt en ik mag betalen a 65 euro per 45 minuten exc materiaal.

Wat blijkt, als ik de modem (met of zonder router) rechtstreeks op de hoofdaansluiting aansluit zonder die geleverde internet/tv splitter dan behaal ik wel +/-120mbit, en met splitter slechts+/-45mbit! Dus splitter is denk ik stuk?

Is die splitter uniek of kan ik gewoon een andere splitter halen bij de electrohandel? Ik zou dan meteen eentje willen met meerdere uitgangen, nu zit r een t-splittertje bovenop voor de tv's.
 
Die splitter moer je bij Ziggo bestellen of vervangen door een versterker bijv. Tratec FRA 752
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Deze wordt door ziggo meegeleverd als je een cisco aanschaft, maar is ook los te koop en is een stuk goedkoper (is de versterker die door mennomulder wordt genoemd)
https://www.sluitallesaan.nl/ziggo.consumer/prod/1104285

PS
Direkt op het aop is met een 'normale' coax aansluiting.
Vanaf de splitter is met een f-connector.
Je kunt dus niet dezelfde kabel gebruikt hebben. Weet je zeker dat het geen kabelprobleem is?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Even bij de les blijven allemaal.
Het verhaal was wat vgerwarrend, maar dit zijn geen splitters die ik zie op de afbeelding. dat zijn antenneverstekrers met meer uitgangen.

ALs je het over de splitter hebt die ziggo meelevert met het modem dan is het dit doosje, gewoon passive gene versterker. dus ook geen rommel.
Ik vrees trouwens dat er veel te vaak bij mensen antenne vesterkers gebruikt worden terwijl ze niet nodig zijn of niks toevoegen.

Eigelijk is het een AOP met splitter gecombineerd.

Ziggo AOP splitter set.
UMU-01-kit-1-HRCL.jpg
 
volgens mij was ik vrij duidelijk, maar dan nu nog een keertje

link

Ik bedoel zo'n splitter die door ziggo zelf word geleverd.

Vanaf de wandcontact doos gaat dan een (plug)kabel die rechtstreeks(geschroeft) op de splitter komt en daarlangs gaat er ook een (schroef) draad naar de modem(voip)(geschroeft).

Bovenop die "splitter"zit dan een coax plug aansluiting waar ik dan een t splitter op heb zitten om boven en beneden tv te kunnen ontvangen.

Als ik dus die splitter(dus niet dat t stukje) er tussen uit haal heb ik 120 download en met de splitter er tussen dus maar +/-45.. dus vandaar dat ik denk dat die splitter stuk is
 
Laatst bewerkt door een moderator:
@Ber

Inderdaad bij de les blijven.

Mennomulder schrijft dat de TS een nieuwe splitter bij Ziggo moet bestellen of een versterker kopen.

TS zelf heeft het over een splitter (waarschijnlijk de UMU-01 die jij laat zien)

Ook ik heb het over een versterker en vraag over de splitter waar de TS het over heeft. Als het de UMU is, dan heeft die nl een f-connector.

Zo verwarrend is het dus niet
 
De versterker van Ziggo is ook een splitter en heeft naast internet ook 3 uitgangen voor radio en televisie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan