• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

LAN Kaart naar kabelmodem

  • Onderwerp starter AmstelBierPul
  • Startdatum
A

AmstelBierPul

Dinsdag komt de "monteur" langs om mij aan te sluiten op het Chello netwerk. Hij mag alles installeren en instellen op één PC. Natuurlijk vertel ik hem niet over mijn plannen om zo snel mogelijk via een software router alle PC's op het Chello netwerk aan te sluiten.

Maar even voor mijn duidelijkheid, moet ik de LAN kaart die ik in eerste instantie beschikbaar stel voor de verbinding naar het kabelmodem, later overzetten naar de PC die ik ga gebruiken als router. M.a.w. gebruikt UPC het hardware adres van de LAN kaart?
 
gebruikt UPC het hardware adres van de LAN kaart?
Ja!
sleepey.gif
 
Ja dit is het MAC adress van je kaart
het is later wel mogelijk om het MAC adress te weizigen, m.a.w het modem te vertellen dat je een ander Mac (netwerk kaart hebt) maar meestal wordt de aansluiting via een andere netwerkkaart (in een andere pc dus) gewoon geaccepteerd en zal er geen conflict optreden.

Ik heb zelf een hardware router waar in het begin veel mee mis ging, maar waar (pc) ik de kabel ook in prikte ik had internet......
 
Terug
Bovenaan