• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Lage upload en volgens UPC deugt speedtest niet?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Toontje
  • Startdatum Startdatum
T

Toontje

Sinds de nieuwe snelheden zijn ingevoerd heb ik wel een aardige download maar mijn upload is balen!!

Resultaten van https://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Thu Dec 30 2004 om 00:06:21 UTC+0100)

Download : 482.2 KByte/sec
Upload : 19.4 KByte/sec

Heb ik de helpdesk al een paar keer gehad en dan krijg ik te horen dat speedtest.nl en hun eigen testserver (geeft ook een lage waarde aan) niet deugen om te testen.

Ik moet het via mordax.nl doen want die moet wel goed zijn.
Die geeft wel een hoge upload aan maar als ik kijk hoe lang het duurt voordat een mailtje met een 1 MB bijlage erover doet om verstuurd te worden, schiet het niet erg op.

Welke test kan ik nu het beste aanhouden?

Ton
 
Ik persoonlijk denk dat geen enkele speedtest van maar een paar KB (100-500) zegmaar "deugt" opzicht vind ik idd ook speedtest niet echt vertrouwelijk, het is voor mij meer een quicktest :) Aangezien dat je download soms aan het begin wel eens piekt ( ook de upload ) lijkt dit voor kleine bestanden wel snel of zelfs traag.

Wat betreft de beste test die je kan aanhouden lijkt mij gewoon een server van jezelf of in ieder geval een goede snelle server waar je gewoon op kunt uploaden en downloaden met volledige snelheden en daarmee bekijken wat je behaalt, natuurlijk is dit ook niet altijd evengoed maar in de meeste gevallen wil dit veel beter uitpakken.

Soms haal ik op speedtest met mij huidige oude classic snelheid nog 280 download en 35 upload, maar als ik bijvoorbeeld met mijn chello ftp account upload haal ik rond 295 kb/s download en ongeveer 42 kb/s upload, toch weer iets beter en dit geeft mij een veel beter inzicht dan al die "website" tests.

Heb je die 1mb al eens geupload via ftp ?
* Mordax vind ik inderdaad ook wel "wat" beter.

grtz
d3s.
 
Ik vind dit een rare opmerking van de chello helpdesk.
Als een chello gebruiker aanspraak maakt op vergoedingen zoals vastgelegd in het garantieplan, dan gelden alleen de snelheden die gemeten worden op de UPC testserver. Resultaten van andere testen gelden dan niet.
Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vertellen dat dit alleen geldt voor de downloadsnelheid.

Iin dit geval negeren zij hun eigen officiële testserver en verwijzen ze je naar die test die voor hen het beste uikomt.
Mijn persoonlijke ervaring met de uploadtest van UPC is dat die redelijk goed klopt.
 
Ik zal ook de getallen van de upc testserver erbij zetten:

Bestandsgrootte: 1024 Kbytes
Benodigde tijd: 20.2 seconden
Maximum upload snelheid voor chello classic: 1024 Kbit/sec
Behaalde upload snelheid: 405 Kbit/Sec
50.7 KByte/sec
6.3 x ISDN
De door u behaalde snelheid is: laag

Die upload met een ftp server zal ik ook eens proberen.
 
Hier in regio Amsterdam is het ook iedere avond raak, tussen 18 - 22 haal ik nog niet eens 10 k/b up, rest van de tijd is het overigens prima. Ik zie het nog wel even aan, ben wel benieuwd of hier meer mensen mee te maken hebben (heb onlangs nog een 'nieuw' modem gekregen ivm upload problemen.
 
als je de upload gaat testen op de testserver van upc zelf dan heb je altijd een brakkuh upload.
Sinds die testserver deris heb ik daar nog nooit een goede upload gehad.
Bij speedtest en mordax is alles wel goed.
maar een up van 20 is wel heel brak
toevallig geen router der tussen zittuh ?? dat was eerst ook mijn probleem(ook brakke up en down en conn)
keertje router en modem resetten anders ;)
 
Tuurlijk is het zo dat ze verwijzen naar de officiele testserver. Ik snap soms de uitkomsten van de metingen niet helemaal. Tijdens de meting komt hij niet onder de 500 en dan is het resultaat rond de 400 ofzo.... zal ongetwijfeld iets te maken hebben met het vullen van de buffer o.i.d. maar toch vreemd.

Bij speedtest heb ik zelfs al eens een test (van mezelf) gezien die een dubbel zo hoge snelheid aangaf als mogelijk zou zijn (zelfs beter dan plus!), was jammergenoeg op dat moment niet ingelogd en heb het resultaat dus niet meer.

Maar op dit moment is de snelheid toch redelijk stabiel en snel. ;)
 
Santa-Maria zei:
toevallig geen router der tussen zittuh ?? dat was eerst ook mijn probleem(ook brakke up en down en conn)
keertje router en modem resetten anders ;)

Nope, nog geen router en een modem reset heb ik ook al geprobeerd..
 
hallo, ik heb sinds een paar dagen enorm last van een trage upload, erg raar wand ik heb er nooit last van gehad, de upload gaat niet sneller van 14 op https://www.mordax.nl/ en dat geld voor alles, sites etc etc, m,n download is soms ook heel traag. Ik baal er echt van >:(.

Ik denk niet dat bellen met helpdesk nut heeft, maarja dat doe ik maar wel want zo schiet ik niks op, ik heb alles al geprobeerd, windows opnieuw instelleren, modem resetten, moden 30 seconden uitlaten staan grrrr >:(.

mijn jaar begint goed :'(.


groet.
 
@Toontje:
Als je op speedtest zit, ben je dan aangemeld? Of doe je dat zonder account? Want dat maakt nogal verschil soms. Bij mij hangt het zelfs van de browser af die ik gebruik. Firefox geeft een (iets) lagere upload dan IE.

Dat van die UPC testserver klopt. Dat haal ik ook. Echter, en ik heb dit al in meerdere threads geschreven, als ik de upload shape met NetLimiter (op 132 KB/sec. cappen) dan haal ik wel 117 KB/sec. op de UPC testserver. Ditzelfde geldt ook voor het versturen van mail via Chello. Met NetLimiter snel en zonder traag.
Met account haal ik, zonder NetLimiter, op speedtest normaliter:

Resultaten van https://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Mon Jan 3 2005 om 06:22:18 UTC+0100)

Download : 481.3 KByte/sec
Upload : 115.1 KByte/sec
Connection : 933.0 Conn/min

Pingtest doe ik niet zo vaak maar ligt rond 15 milliseconden.

Laatst heb ik via MSN naar een maat een bestand van 700 MB verstuurd. Gemiddelde snelheid, na berekening dus, 116.8 KB/sec. Ik gebruik NetLimiter dus alleen als ik een mail met ferme bijlage verstuur.
Verder is het niet nodig.

(edit:) Nog een vraagje: ik haal op Mordax 118 KB/sec. Wat haal jij dan?
 
Terug
Bovenaan