• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Lage internetsnelheid nieuwe router

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jo1111

Goedenavond,

Sinds vandaag heb ik een nieuwe router, de Asus RT-N66U. Volgens mij is dit een vrij snelle router, echter mijn internetsnelheid is vergelijkbaar met mijn oude router (Netgear WNR2000).

Ik heb een alles-in-1 pakket met een downloadsnelheid van 60 Mbit/s. Echter, ik kom via mijn wifi niet hoger dan 25 Mbit/s. Deze snelheid behaalde ik met mijn oude router ook.
Via de kabel behaal ik wel een downloadsnelheid van 60 Mbit/s.

Mijn modem staat overigens een verdieping lager dan de router. Kan dit zo'n groot verschil veroorzaken?

Op diverse forums lees ik dat je de routerfunctie van de modemrouter uit kan laten zetten waardoor je de modemrouter alleen als modem gebruikt, zal dit in mijn geval verschil maken als ik dit laat doen? Of heeft het uitzetten van deze routerfunctie een ander doel?

Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen.

Bedankt!

Groeten
 
Overigens, ik heb alle kanalen al geprobeerd. 25 Mbit/s is het beste resultaat.
 
De snelheid is natuurlijk ook afhankelijk van de (draadloos) verbonden apparatuur. 20-25Mbps is zo ongeveer het maximum wat je kunt halen met 54g, om maar iets te noemen.
 
Met een laptop van twee jaar oud zal ik toch wel meer dan 25 Mbit/s moeten behalen?
 
Als je een smartphone hebt, download dan Wifianalyzer. Met deze app kan je makkelijk de signaalsterkte meten op diverse plaatsen in huis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan