• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Lach mee met UPC!

W

wesley81

https://www.pmmblognoot.nl/2006/08/lach_mee_met_up.html

Als humor het gezamenlijk delen van leed is, dan is UPC het meest humoristische bedrijf ooit. Zie bijvoorbeeld de onderstaande 'humoristische verklaring' die Planet Multimedia publiceerde:

UPC Nederland heeft vandaag uit de media vernomen dat de Stichting Brein een civiele procedure gaat starten tegen twee abonnees van UPC.

Wij van UPC lezen ook wel eens een krant. Gelukkig maar, want onze advocaat vertelt ons nooit wat.

Brein heeft de naam, adres en woonplaatsgegevens van deze abonnees uit vertrouwelijke processtukken gehaald. De processtukken waren door UPC ingebracht ten behoeve van het kort geding dat gisteren, 15 augustus 2006, diende voor de rechtbank in Amsterdam.

Wij van UPC weten niet dat processtukken in principe beschikbaar zijn voor de tegenpartij. Verdorie. Hoeveel kost die advocaat ook weer?


UPC heeft Brein er op voorhand op gewezen dat het vertrouwelijke, niet openbaar toegankelijke stukken betreft. UPC heeft Brein er verder op gewezen dat de gegevens niet voor een ander doel mogen worden gebruikt dan waarvoor deze zijn opgenomen in de processtukken.

Wij van UPC geven onze 10-jarige kinderen ook mee aan leden van Vereniging Martijn, nadat we ze erop hebben gewezen dat ze die voor geen ander doel mogen gebruiken dan het hen bezorgen van een fijne middag. Verder binden wij bij UPC graag onze kat op het spek. Heeft iemand nog een stuk touw over? Onze advocaat heeft zelfmoordneigingen.

De gegevens zijn door UPC aan de rechter verstrekt met als enig doel uitleg te geven van het technische procédé van het identificeren van internetabonnees van UPC. De gegevens zijn nadrukkelijk niet voor een ander doel verstrekt en met name niet aan Brein verstrekt.

Om het proces van standrechtelijke executie duidelijk te maken, hebben we twee data-uploaders tegen de muur gezet en de losse flodders ingeruild voor hollowpoints. Tuurlijk, we hadden dummies kunnen gebruiken, maar we maken ons punt graag duidelijk. Hieruit mag BREIN niet afleiden dat het geoorloofd is om iedereen die wel eens een bestand uploadt, vogelvrij te verklaren. Pass the ammo, boys!

UPC neemt de privacy van haar abonnees serieus.

Shell neemt het explosiegevaar van benzine serieus. Helaas hebben we 10 kubieke meter laten weglopen op de A1. Wij verzoeken u niet te roken.

UPC heeft daarom aangekondigd dat indien Brein de gegevens voor ongeoorloofde doeleinden zal gebruiken, UPC niet zal nalaten een kort geding tegen Brein te starten.

Wij van UPC zijn mensen van ons wo... Ik bedoel: het is verbazingwekkend waartoe we in staat zijn als onze goede naam in gevaar komt. Wat iets anders is dan onze dienstverlening. Komt u gerust over een tijdje terug om te kijken of we het meenden.

Update 10.45: Kijk, dat krijg je als de pers ons zo op de hielen zit. Nu moeten we wel. Maar omdat we echt niet veel energie in dat korte geding tegen BREIN gaan steken, zullen we het vast verliezen. En heeft BREIN straks een fijn stukje jurisprudentie in handen waarmee ze nog beter de niet door de overheid benoemde online politieagent kunnen uithangen.
 
Terug
Bovenaan