• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Kwaliteit kabelverbinding

D

dano

allo, kwam dit tegen op zdnet:


Heeft iemand dit al geinstalleerd.ervaring mee? : https://www.nuria.nl/

Remco Mourits
14 januari 2005
Bron: ZDNet

Onderzoeksbureau iPing heeft aan de hand van het meetprogramma Nuria.nl de Nederlandse breedbandabonnementen doorgelicht. Boven de 50 euro is SpeedXS Extreme de snelste; onder de 20 euro bent u het beste uit met Casema.

Volgens iPing was 2004 een goed jaar voor de Nederlandse internetter. Zo zijn er door de meeste grote providers een aantal snelheidsverhogingen doorgevoerd. Zo had het Light-abonnement van KPN ADSL eind 2003 een downloadsnelheid van 384 kbit/sec; inmiddels is dat opgevoerd tot 1120 kbit/sec.

Wie een abonnement onder de 20 euro wil, kan het beste kiezen voor Casema Midi of voor Wanadoo Cable Easy, die beiden een snelheid van 417 kbit/s leveren.

De top vijf tot 50 euro wordt aangevoerd door @Home Breedband, dat voor 47,95 euro een downloadsnelheid van 3182 kbit/s biedt. De echte megabyte-vreters kunnen terecht bij SpeedXS Extreme, dat voor 53,20 euro maar liefst 5108 kbit/s biedt.

Nuria.nl is een gratis programma waarmee internetgebruikers de kwaliteit van hun eigen verbinding kunnen testen. Nuria is inmiddels ruim 125.000 keer geïnstalleerd; in 2004 zijn er maar liefst miljoen metingen uitgevoerd, aldus iPing.
 
Ja,heb het progje inderdaad al gebruikt en is leuk.
Maar erg veel meerwaarde heeft dit programma niet.

Greetzz
;D ;D ;D ;D
 
Terug
Bovenaan