• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Kwaliteit Digitaal TV

J

jbroers

2 korte vragen:
1.) Is digitale TV een verbetering tov van normale TV met andere woorden wegen de kosten op tegen de extra kwaliteit
2.) Ik hoor regelmateig dat digitale TV tegenvalt tov Digtenne en Satteliet. Is er iemand die hier een duidelijk commentaar op heeft?

Groet,

J.
 
Ja digitale Tv is zeker een verbetering dan analoge tv.

De digitale voordelen zijn er zeker:
2 weg systeem je hebt digitale diensten en email
Voordeel is ook als je ab neemt dat je de decorder er bij krijgt voor klein bedrag borg
indien kapot omruilen en direct nieuwe.


Satelite heeft ook een mooie beeld net als digitale tv.
Geen mail verkeer of je moet een extra ab afsluiten vrij prijzig.
Duur aanschaf en als die kapot is moet je zelf betalen

Digitenne nog geen ervaring er mee. Maar wat ik vernomen heb is dat het zeker een goede aanvulling kan zijn inplaats van analoog en perfecte beeldkwaliteit.

Dit staat op de digitenne site:

Met Digitenne kies je voor vrijheid en geniet je op iedere plek van digitale TV en Radio. In huis. Rond huis. In de caravan, het vakantiehuisje en zelfs op de boot. Je plukt alle zenders met een kleine antenne uit de lucht. Je hebt dus geen kabel of schotel meer nodig.
Met Digitenne kijk je geen TV, maar beleef je TV in digitale kwaliteit. Dit is mogelijk omdat Digitenne gebruik maakt van Digital Video Broadcasting-Terrestrial (DVB-T).
Digitenne is eenvoudig aan te sluiten. De instructiefolder in het Digitenne Startpakket geeft daarover helder en stap voor stap uitleg. Lange bedradingen, kabels doortrekken, speciale aansluitpunten aanleggen? Niet meer nodig! Plaats de digitale ontvanger bij de televisie, sluit de antenne aan en kijk waar je maar wilt! https://www.digitenne.nl/ditis/vrijheid-kwaliteit.asp

Kijk alle ab heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Maar voorals nog is digitenne zeker iets voor de toekomst als het landelijk is. En UPc komt op de 2e plaats 3e plaats de satelite.
 
Digitenne is leuk voor op de camping ofzo.. je hebt maar 20 kanalen, en bent afhankelijk van het weer. (soms slecht ontvangst)

Met upc digital heb je standaard 60 zenders, met de mogelijkheid om nog veel meer aan te vragen. De beeld kwaliteit van digitenne en digital is volgens mij ongeveer hetzelfde, wat ik ervan gezien heb.

Sateliet is natuurlijk het ultieme, maar heeft wel een veel hogere aanschaf waarde + het gehannes met die schotel..
 
Kwaliteit beeld en geluid van Digital tv van UPC is goed ! 
Alleen zitten niet alle "gangbare" zenders erop.
RTL 4 & 5  en Yorin ontbreken en dat geeft weer hoop gedoe met afstandsbedieningen.

Digitenne haalt het vlg. mij landelijk niet.... teveel beperkingen en als je sateliet doet moet je een dure draaibare schotel nemen en een hele goeie decoder.
Kost een paar euri's  ;D maar dan heb je wel wat natuurlijk.

Het grote nadeel , nu met Digitaal is, als je iets opneemt, niet naar een ander kanaal kan kijken digitaal tegelijkertijd.
 
Terug
Bovenaan