Krijg wifispots niet werkend op laptop

Status
Niet open voor verdere reacties.

marcveen

Forum Gebruiker
Berichten
68
Zit hier thuis te proberen om Wifispots op mijn laptop actief te krijgen, maar dat lukt tot nu toe niet. Laptop draait op Win 7 Pro 64bits.
Ik heb zowel de automatische als handmatige aanwijzingen van Ziggo gevolgd maar hij wil niet inloggen.
Hij blijft een tijdje op "Verbinding met het netwerk maken" staan, maar na een minuut of twee krijg ik "Kan geen verbinding met Ziggo maken".
Ontvangst is 5 streepjes, heb het modem en wachtwoord al eens gereset.
Alles nog zonder oplossing.
En nu???
 

z-user

Forum Gebruiker
Berichten
233
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Is dit thuis op je eigen modem waar je ook zelf op inlogt? Dan kan het kloppen. Ziggo heeft ervoor gezorgd dat je thuis niet op de wifispots in kunt loggen om te voorkomen dat je een slechtere verbinding hebt. Probeer het eens op een andere locatie, dan zou het moeten lukken.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.241
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Zoals Z-User schrijft, is de default instelling dat je niet meer op je eigen WifiSpot kunt inloggen om te voorkomen dat sommige smartphones steeds op je eigen wifispot inloggen. i.p.v. je gewone wifi.

In elk geval op de Ubee kun je dat bij de instellingen in de router aanpassen zodat je weer op je eigen WifiSpot kunt werken.
 

RedIndy

Forum Gebruiker
Berichten
25
Zit hier met hetzelfde probleem.

Ik gebruik alleen een laptop, dus ik heb geen smartphone.
Bij "mijn Ziggo" staat WiFi-Spots ingeschakeld!

Als ik het goed begreep zou het mogelijk moeten zijn om op een willekeurige plek buiten het bereik van je eigen WiFi modem verbinding te krijgen met WiFi-Spots.

Dus heb het in een winkelstraat geprobeerd maar steeds weer wordt er om inloggegevens gevraagd en kom ik niets verder.
Mijn inloggegevens zijn correct maar er wordt geen verbinding gemaakt.
Als ik op "probleem oplossen" klik krijg ik dat er voor mijn probleem geen oplossing is.

Ik heb normalerwijze WiFi-Spots niet nodig en gebruik het daarom nooit.

Maar eerder vandaag kwam ik in een situatie waarbij ik op een ander netwerk dan ik normaal gebruik was aangewezen en dacht toen dat ik toch het internet op zou kunnen door WiFi-Spots te gebruiken.

Maar mooi niet dus.

Ik vind het gemeen van Ziggo dat ze iets beloven wat kennelijk niet waar gemaakt kan worden en vooral als je in een situatie verkeert waar er geen andere oplossingen zijn om op het internet te komen moet je daar op kunnen vertrouwen.

Toen ze net met WiFi-Spots begonnen kreeg ik om de haverklap post met berichten over hoe makkelijk het wel niet is en wat Ziggo al niet allemaal doet om haar klanten service te bieden!

Een wassen neus dus???!!!
 

RedIndy

Forum Gebruiker
Berichten
25
@ACoster
Bedankt voor de reactie!
Ik was me helemaal niet bewust van het feit dat er een apart programma nodig was.
Die informatie heb ik nooit van Ziggo gehad.
Ik wist niet meer dan dat ik WiFi-Spots in "mijn Ziggo" op "aan" moest zetten en daarna zou ik er gebruik van kunnen maken.

Maar ik had het dus tot op vandaag nooit echt nodig en verder ook maar een paar keer uitgeprobeerd, maar dat was dus kort na de introductie.
Misschien is er nadien e.e.a. veranderd zonder dat Ziggo haar gebruikers daarvan specifiek op de hoogte heeft gesteld.

Nu ik weet dat er een speciaal programma voor geïnstalleerd moet worden zal ik het morgen nog een keer uitproberen.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.241
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik was me helemaal niet bewust van het feit dat er een apart programma nodig was.

Is ook niet perse nodig, maar de instellingen op Windows (7) zijn zo complex dat Ziggo een programma gemaakt heeft die de instellingen voor je doet.

Op de mac daarentegen hoef je niets in te stellen omdat die zichzelf configureert bij de eerste verbinding. Het probleem zit dus niet direct bij Ziggo, maar de onvriendelijkheid van Windows. Inloggen met certificaat via een radius server, zoals ziggo doet, gebeurd normaal alleen binnen bedrijfsnetwerken. Blijkbaar gaat Microsoft ervan uit dat daar wel een IT afdeling zit die dat alles instelt voor de werknemers. :-P
 

RedIndy

Forum Gebruiker
Berichten
25
Ik heb het dus gisteren nogmaals geprobeerd.
Thuis bleek het dit keer wel te werken en kreeg ik verbinding met het Ziggo (WiFi-Spot) netwerk.
Maar toen ik het weer in de winkelstraat probeerde bleek het wederom niet mogelijk verbinding te krijgen.
Ziggo stond duidelijk boven aan in de lijst met beschikbare verbindingen maar het bleek ondanks alles toch onmogelijk om verbinding te maken.
Dus ondanks dat ik dit keer de handleiding erbij had en dat progje voor Windows had geïnstalleerd kwam ik niet op het netwerk.
Enige verschil met eergisteren was dat er dit keer niet steeds om inloggevens werd gevraagd, ik kreeg direct het bericht dat het niet mogelijk was om verbinding tot stand te brengen, ook probleemoplossing bood geen oplossing waar ik iets mee kon.

Dus blijf ik me afvragen waarom het steeds niet wil lukken.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.241
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Er zit wel een maximum aan aantal gebruikers per Wifi-spot. Ik dacht 10 inloggers gelijktijdig. Normaal geen probleem, maar in een winkelstraat kan ik me voorstellen dat heel wat passanten standaard proberen in te loggen.

Beter om dit te testen in een rustige woonwijk.

Ik snap overigens niet waarom de Ziggo informatie zo slecht aan het worden is. Op de WifiSpot pagina https://www.ziggo.nl/internet/wifispots/ zie ik nog maar twee veelgestelde vragen. De vele gewone vragen met achtergrond info die ze vroeger hadden, hebben ze schijnbaar weggegooid of vertopt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan