krijg mijn laptop niet op het net

J

joland

wie kan mijn helpen om mijn sony vaio fx 502 meet xp op mijn moden werkent te krijgen op een gewoon netwerk werkt hij prima dus de ethernet kaart werkt ook prima kan dan via de sever ook op het net

maar thuis nee hoor de modem en laptop zien elkar wel maar krijg geen ip adress wel via mijn gewone pc wat kan er fout zitten ?????
 
8)
Heb je je IP settings wel goed staan? Op de zaak heb je wellicht een DHCP server draaien en daar krijg je een IP adres van.. Heb je dat thuis in je netwerk ook draaien?? Staat je Gateway goed? Als je op de zaak een vast IP hebt, kun je dat dan thuis thuis dan ook draaien? (Thuisnetwerk heeft dezelfde IP range??) Staat je domain wel goed? etcetcetc... Ergo kun je wat meer info geven mbt het netwerk op de zaak en thuis?
Of wil je 'standalone' chello op? Dan moet je zorgen dat je de juiste gateway hebt en dat je NIC geregistreerd is voor chello...
Je kunt het beste een aparte profile aanleggen voor thuis..
8)
 
Hmz.

Als ik het goed begrijp, sluit je je laptop / netwerkkaart direct aan op je kabelmodem.

Dat werkt dus niet.

T'is of je 'normale' systeem online, of je laptop..... en bij een wissel dien je dan iedere keer weer je netwerkkaart aan te melden bij Chello.

Netwerkje bouwen thuis dan maar....
 
Joland was niet echt duidelijk, volgens mij wil hij met zijn laptop het internet op door hem direct aan te sluiten op zijn modem, dit kan, mits het mac adres van de netwerkkaart geregistreerd is bij Chello. Waarschijnlijk was dit het geval, in mijn Xircom kaart kan ik het hardware adres zelf instellen, misschien helpt dat iemand / hem.
 
Terug
Bovenaan