• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Krijg geen verbinding met SWEEX router....help!?

X

xycko

Gegroet lezer der bericht....

Ik heb een Sweex router bekochtigd en na tig keer geprobeerd te hebben berust het mij helaas te vermelden dat het me nog steeds niet gelukt is....

Letterlijk gedaan wat er in het boekje staat/stond ook op www.sweex.com gekeken en daar de informatie van gebruikt, maar het vervloekte apparaat weigerd mee te werken!!

Uit laatste wanhoop ook nog de PC opnieuw geinstalleerd in de hoop dat er een wonder zou verschijnen maar tervergeefs moet ik vermelden dat er nog nix is gebeurd...

Kan iemand mij hier uit mijn lijden verlossen...?!?!

(heb een Pentium III met Win XP pro)
Mijn dank hiervoor....
 
Heb je het volgende gedaan?

Om de Sweex router voor Chello te configureren gaat u als volgt te werk.

Start de Web browser op, en vul in de adresbalk in http://192.168.2.1 en druk vervolgens op enter.

Wanneer u het login scherm ziet, klikt u op login.

Klik nu op General Setup, vervolgens op WAN en kies voor Dynamic IP.

Het venster Hostname laat u leeg
Met de button Clone MAC address kunt u het MACaddress clone van de netwerkkaart die u destijds van chello gekregen heeft. Configureer de router dus met de PC waarmee u kunt internetten. Het is belangrijk dat u deze PC gebruikt want hiet staat een uniek adres in, dat bekend is bij Chello. Als u nu op de Button Clone MAC Address klikt, verandert de default waarde van 00-50-FC-83-49-D7, in het MAC Adres van de netwerkkaart die u heeft.

Klik op Apply, vervolgens rechtsboven in de hoek op logout en klik op cancel.

Sluit de browser af om deze vervolgens weer op te starten.

Internet is nu klaar voor gebruik.
 
Yepz al geprobeerd....
Maar nog steeds geen verbinding der internet....
 
Ooohkay, Ik heb nu i.p.v. automatisch I.P. adres een vaste ingevoerd bij m'n router...en nu zit ik via mijn router op het internet...Zal het me nu problemen geven als ik nog meer PC's via de router op internet wil laten gaan??!!
 
Ga naar 192.168.2.1
Quicksetup en als je moet kiezen in het tweede scherm (na tijdinstellingen dus) kies je voor Fixed-ip xdsl. Je komt in een schermpje en daarin voer je je gegevens in die je van chello op papier hebt gekregen. Dat heb ik zelf ook gedaan, verder moet je uiteraard je DCHP enablen, zo kan je router automatisch ip adressen toekennen aan je computers. Ik zat eerst ook te kloten, maar zo is het me dus gelukt. Ik hoop dat het ook bij jou zal lukken.

Succes!
 
Het kan nodig zijn dat je een DNS adress moet invoeren, althans dit is noodzakelijk bij de Edimax DNS:62.108.1.65 de standaard van Chello. Na het Resetten van de Router wordt door de aangesloten PC automatisch naar een ip-adress gezocht en werd bij mij gevonden

Probeer dit eens, bij mij was dit de oplossing
 
Mij werd de sweex router afgeraden in combinatie met een motorola modem, die waren bijna allemaal terug gekomen.
 
Als je braaf de aanwijzingen opvolgt zoals hier gegeven en van de router leverancier zal het meestal wel werken. Toch kan het zijn dat je een situatie hebt die onverwacht is. En dat is mij overkomen bij de installatie van de (uitstekende) Draytak Vigor 2200E router.
Je hebt het MAC adres nodig van de huidige netwerkkaart, een kaartje van UPC wat probleemloos in een PC werkt en die PC draait Internet Connection Sharing... Als je dan met winipcfg (ja, windows 98, het moest snel in het begin) opvraagt krijg je NIET het MAC adres van de netwerk kaart te zien maar een MAC adres wat ICS verzint (iets van het type 00-00-XX-XX-XX-XX-XX). Als je dat MAC adres invoert in de router doet de internet verbinding het niet (wel keurig IP adres, dus de router/verbinding zijn goed). Het is een merkwaardig MAC adres, dat zie je nooit 00-00- in het begin...

Even nadenken en ja, er zijn nog handige DOS utilities die kunnen helpen:

Start een DOS box en type het commando
arp -a
En keurig komt het MAC adres te voorschijn bij het door UPC uitgedeelde IP adres op dezelfde regel. En dat werkt wel!
 
Terug
Bovenaan