• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

krijg geen internettoegang van Synology NAS214 Play

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Sjoerd74

Sinds gisteren heb ik een Synology NAS ds214Play. Ik heb de Ethernet kabel in de router gestoken. Via de computer (ook Ethernet kabel verbonden) kan ik de NAS vinden.

Vanuit de NAS is het dan de bedoeling om de firmware te downloaden. Echter geeft de NAS aan dat hij geen verbinding kan maken met Internet.

Mijn computer lukt het wel. Wie kan me helpen? Hoe kan ik de Nas internet toegang geven? De modem die ik van Ziggo heb is een Ubee 3210.

Heb alle andere netwerk kabels al losgehaald van de modem (switch eraf, digitale televisie, etc). Dus alleen de NAS en de Computer waren verbonden. Heb ook de Modem al gereset naar de basis instellingen. In de hoop dat dit mijn problem zou oplossen; maar helaas.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hij wil dat zijn NAS naar internet kan, en niet vanaf internet zijn NAS benaderen. Daar zijn vlgs. mij geen portforwards voor nodig.
Wel moet de NAS het juiste IP adres, gateway en dns via DHCP van de router gekregen hebben. Als je de NAS een vast IP adres geeft moet je die zelfs specifiek invullen. De topic starter geeft geen informatie over zijn instellingen, dit is weer lekker gokken.
 
Wel moet de NAS het juiste IP adres, gateway en dns via DHCP van de router gekregen hebben.

Ik denk dat het daar ook mis gaat. Na een reset staat de Synology nas op DHCP, maar de installatie wizzard dwingt je bijna om een vast IP in te stellen. Daar gaan nogal eens mensen mee de mist in.

Als je geen Cisco router hebt, zou ik aanraden om de NAS op dhcp te zetten en het IP in de router vast te zetten.

Heb je wel een Cisco router, dan moet je naar de Gamma gaan, koop een hamer, timmer die Cisco in elkaar en vraag Ziggo om een echte router.
 
Ik geef toe mijn kennis is beperkt op dit gebied alhoewel het mij vrij makkelijk is gelukt eind verleden jaar mijn Synology nas te installeren, maar moet poort 80 niet openstaan ?
https://www.synology.com/nl-nl/support/tutorials/456#t1.3

Heeft de topic starter overigens wel de Synology EZ internet wizard gebruikt ?
 
Heb je wel een Cisco router, dan moet je naar de Gamma gaan, koop een hamer, timmer die Cisco in elkaar en vraag Ziggo om een echte router.
Brio, wat nu dan ? :shock: Cisco hater geworden ? :cool:
Maar gelukkig heeft hij een Ubee 3210 (zie post #1)
 
EZ Internet is voor het ontsluiten van je Synology om hem van buiten te benaderen dus voor je gsm of als je oa op je werk zit.

Mijn Synology ging gewoon online met de DHCP settings van de Cisco van Ziggo en de installatie was gewoon conform de handleiding.

Wat ik wel daarna gedaan heb is de Synology voorzien van een vast ip adres ondanks de DHCP settings voor de overige apparatuur bennen mijn netwerk.

Dus gewoon een hoog nummer nemen bv 192.168.178.50 de DNSsen invullen due je gebruikt, in mijn geval open DNS en de gateway is 192.168.178.1, namelijk de Cisco router.

Het gebruik van een vast adres heb ik gedaan omdat ik films op de diverse tv's in huis kijk die gedownload zijn via de NAS en dat ik dus shortcuts heb aangemaakt in de smart tv of media spelers en die geraakten anders steeds de Synology kwijt en het zieken duurde te lang vind ik.

Maar dat mag geen probleem zijn voor het "zien" van het internet van de synology door de Cisco heen.

Kun je zien welk adres de synology krijgt en in de synology kijken of die ook overeenkomen of dat dat wat geks staat?

Echt de synology dungen gaan blindelings goed vanuit de verpakking. Zelden onwerkbare dingen ervaren of gehoord. Beter dan Apple zou ik zeggen.
 
Ik denk dat het daar ook mis gaat. Na een reset staat de Synology nas op DHCP, maar de installatie wizzard dwingt je bijna om een vast IP in te stellen. Daar gaan nogal eens mensen mee de mist in.

Als je geen Cisco router hebt, zou ik aanraden om de NAS op dhcp te zetten en het IP in de router vast te zetten.

Heb je wel een Cisco router, dan moet je naar de Gamma gaan, koop een hamer, timmer die Cisco in elkaar en vraag Ziggo om een echte router.

:mrgreen::thumb up:
 
Ik heb dat probleem ook gehad, met dezelfde NAS. In mijn geval heb ik de DNS-servers handmatig toegevoegd. Aangezien ik die van Ziggo nooit uit m'n hoofd weet, gebruik ik die van Google: 8.8.8.8 en 8.8.4.4.
 
Allen, bedankt voor het meedenken en de hulp. Excuses voor mijn late reactie.

De NAS heeft nu een vast IP adres en is op DHCP gezet en kan nu inderdaad naar internet toe. Maar ik heb gemerkt dat het toch allemaal niet zo eenvoudig is als ik had gedacht :shock: (zelfoverschatting).

Wellicht heeft iemand van jullie nog een tip voor een boek of website waar ik alles kan vinden /uitleg mbt de werking van IP. poorten, port forwarding, DNS, VPN etc etc Want als ik wil leren schrijven is het wellicht verstandig dat ik eerst het alfabet onder de knie krijg....

Nogmaals dank voor jullie tijd en moeite
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan