• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

krijg 2 pc's niet tegelijk op internet (met dc202 v1)

E

Emile20

Beste mensen, na de modem swap van Chello, had ik op pc en laptop geen internet meer, veel klooien en uiteindelijk door het een en ander te lezen op dit forum ben ik zover gekomen dat ik via de router internet heb. Maar dan heb ik het volgende probleem: ik kan dan maar op óf m'n laptop óf mijn pc internet hebben.
Ik heb dan een kabel van de router naar m'n laptop => internet, maar zodra ik dan de kabel voor de pc er insteek ben ik het internet weer kwijt. Kan iemand mij uitleggen wat ik moet veranderen?

Beetje overzicht hoe het zit/zat.
Modem---------router (sitecom dc202)
                                |          |
                            laptop     PC
 
Het probleem dat jij omschrijft wordt vaak veroorzaakt omdat de router niet kan zien dat het 2 verschillende pc's zijn. De router ziet dit aan de hand van de macadressen van de netwerkkaarten in je pc's.

Controleer dus even of de 2 pc's dus niet hetzelfde macadres hebben en controleer ook meteen de rest van de instellingen.

Verder wil het uitzetten van alle apparaten en opstarten in de volgende volgorde met tussenpauzes van ± 30 sec ook wel eens helpen. Modem - router - pc ('s)

Heeft geen van beide geholpen meld je dan weer hier, maar dan graag met meer informatie.
Dus welk modem heb je nu (merk en type) vast of dynamisch IP van chello?
Hoe zijn de instellingen van je pc's en van je router. Alles op automatisch of vaste IP adressen?
Welke macadres is bij provisioning aangemeld: die van je router, van je pc of die van je laptop?
 
Aah zoiets vermoedde ik al, ik kon het alleen niet vinden. THNX (als ik het goed begrijp; zag de router 2 computers met hetzelfde adres.

Ik heb nu alleen ook nog een ander probleempje, als ik outlook Express start om mail te checken, dan blijft ie bezig met ophalen en vraagt ie om de paar seconden om m'n naam en wachtwoord, weten jullie waarom dat kan en heeft dat misschien iets te maken met de hele modem swap etc.?
 
Als jij voor de modemswap een com21 of terayon had en nu een eurodocsismodem, dan zit je nu op een ander netwerk en misschien is je email servernaam veranderd,  bv van "pop.brabant.nl" in "mail.chello.nl". Dus niet je emailnaam, maar echt de servernaam die je bij accounts in OE moet invullen.
Heb jij er geen papieren met installatiegegevens bij gekregen?
 
Ok ook dat is opgelost, SWAP was van Terayon naar Eurodocsis, ik heb alleen geen bericht over deze verandering gekregen (of ik heb het wel ergens gelezen en wegegooid ofzo)

THNX ;D
 
Terug
Bovenaan