kpn wil toegang op upc netwerk

  • Onderwerp starter nickvmusicman
  • Startdatum
N

nickvmusicman

KPN eist bij OPTA toegang tot kabelnetwerk UPC
12-11-2004 15:11:54
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - KPN wil dat telecomtoezichthouder OPTA het kabelbedrijf UPC gaat dwingen om KPN toegang te geven tot het kabelnetwerk van UPC, zo meldt KPN vrijdag. KPN probeert naar eigen zeggen al sinds het begin van de zomer tevergeefs met UPC tot onderhandelingen te komen. UPC weigert een aanbod te doen en wil ook niet met KPN overleggen.


'De verplichting toegang te bieden tot kabelnetwerken staat in artikel 8.7 van de Telecommunicatiewet. KPN wil dat OPTA UPC een verplichting oplegt om toegang tot zijn netwerk te verlenen tegen een door OPTA vastgesteld tarief', aldus KPN. Het telecombedrijf wil dat UPC een redelijk aanbod doet zodat KPN op 1 februari 2005 als aanbieder van een programma via de kabel omroepdiensten aan haar abonnees kan aanbieden.

als dit gebeurt wat blijft dan voor ons chello gebruikers nog aanbandbreedte over?
ik zelf denk dat dit het einde is van 30 en 50 megabyte verbindingen die nu worden getest
 
Dit hoeft niet tenkosten te gaan van de bandbreedte. Dat is bij adsl aanbieders toch ook niet gebeurd. iedere aanbieder kan de volledige bandbreedte gebruiken. De consument neemt namelijk zijn kabel diensten af bij een kabel maatschapij.

Ik denk wel dat het minder interesant wordt om voor UPC groote investeringen te doen, als dit niet doormiddel van diensten betaald kan worden.
 
Terug
Bovenaan