KPN verhoogt snelheid glasvezel tot 500Mbps symmetrisch

  • Onderwerp starter fiberdordrecht
  • Startdatum
F

fiberdordrecht

KPN verhoogt snelheid glasvezel tot 500Mbps symmetrisch
https://tweakers.net/

KPN gaat eind dit jaar de snelheid van zijn snelste glasvezel-abonnement vervijfvoudigen. Dat meldt het bedrijf in de kwartaalcijfers. De topsnelheid van het snelste abonnement gaat naar een maximum van 500Mbps up en down.

De fikse verhoging van de topsnelheid staat in het Engelstalige persbericht over de kwartaalcijfers die de provider dinsdagochtend presenteerde. De snelheid zal symmetrisch zijn en dus zal de uploadsnelheid ook 500Mbps bedragen, bevestigt KPN tegenover Tweakers.net. De verhoging van de snelheid duidt erop dat KPN weer meer brood ziet in de markt voor glasvezel. Enige tijd geleden zei de provider nog op korte termijn meer te zien in een grootschalige uitrol van vdsl2.

Het aantal klanten met glasvezel bij KPN kende een sterke stijging. Waar vorig jaar rond deze tijd ongeveer 26.000 klanten een glasvezelverbinding hadden, hebben nu 61.000 klanten fiber-to-the-home. Dat aantal zal nog toenemen, omdat er enige tijd zit tussen bestelling en activatie van de internetverbinding, zegt KPN.

Op overige gebieden kende KPN geen grote groei: zo nam het aantal mobiele telefonie-klanten afgelopen jaar af van bijna zes miljoen een jaar geleden naar 5,5 miljoen nu. Het aandeel van belminuten in de omzet nam af van 66 procent naar 61 procent, omdat klanten meer data gebruiken. Die afnemende omzet uit belminuten maakt dat KPN vanaf september met nieuwe mobiele abonnementen komt, waarbij de hoogte van de databundel is gekoppeld aan het aantal belminuten.

Het aantal klanten met een tv-abonnement bij KPN via Digitenne steeg met ongeveer 15 procent naar 1,3 miljoen. Het marktaandeel van KPN op het gebied van vast internet steeg van 83 naar 84 procent, terwijl het marktaandeel op het gebied van voip steeg van 56 naar 62 procent. KPN boekte afgelopen kwartaal een winst van 414 miljoen euro, 11 procent minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar bijgeschreven kon worden. De omzet kwam uit op 3,29 miljard euro, een daling van 1,9 procent.
 
Terug
Bovenaan