• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Kpn Adsl versus Upc Chello

  • Onderwerp starter Deleted member 6805
  • Startdatum
D

Deleted member 6805

Hier nog even een uiteenzetting van deze twee concurrenten. Qua prijs biedt Upc Chello momenteel meer als KPN Adsl (snelheden en abbo vormen). Betrouwbaarheid verbindingen tot nu toe zou ik wint Kpn adsl. Contractduur ligt nu gelijk tussen de meeste providers. Bereikbaar helpdesk met name de 0900 nummers tot nu toe mijn ervaring Chello ruim voldoende, Planet Internet voldoende, Freeler goed. Technische hulp alleen bij Chello kan men zien of je computer goed geinstalleerd is dit geldt ook overigens voor de setupbox Motorola voor Digitale televisie. Storingen kan men vaak direct online verhelpen hulde daarvoor. Bij Kpn kan en mag het maximaal 5 dagen duren voor een telefonie en adsl storing in de centrale of bedrading onderweg. Verder is mijn mening dat het tot nu toe technisch gezien op de kabel internetten de mogelijkheden groter zijn en worden als dat Kpn kan bijbenen op het koper/glasvezel netwerk. Heb ik iets tegen Kpn jazeker!!!!!!!!!!!.
 
Ik denk dat iemands oordeel heel sterk afhankelijk is van de ervaring die men heeft....Heb je veel problemen met KPN-ADSL  dan is KPN niks en heb je dat bij Chello dan is Chello niks...

Is erg subjectief allemaal en de PERFECTE provider bestaat nu eenmaal niet. Is vaak ook een gevoelskwestie...KPN is telefoon voor mij en ik zal niet gauw overstappen op iets anders of het moet zich bewezen hebben als zijnde goed.
Hele generaties zijn opgegroeid met KPN telefonie...ik weet zelfs nog de bakeliet zwarte telefoon die in de gang hing..  ;D , maar dit terzijde.

De verschillen tussen KPN en Chello zijn technisch zo wie zo....adsl is andere techniek als kabel.
Het zit hem denk ik vooral in de service, heb ik een goeie verbinding, krijg ik waar voor mijn geld, helpdesk, limieten of niet etc.

De ontwikkelingen staan niet stil en dit jaar zal er nog veel gaan veranderen bij adsl en kabel....denk aan snelheid en aanbieden van voetbal, films via internet.
De vraag is alleen...wat heeft de consument daar voor over?  De bedrijven willen wel van alles maar de vraag is ook of iedereen daar op zit te wachten....
 
idd Ik hoor regelmatig mensen die klachten hebben met Chello, maar ik nooit! Ik zou niets anders meer willen.
 
Dank mensen , dat jullie duidelijk KPN-ADSL neerzetten. Zou je diezelfde vergelijking ook kunnen maken met niet KPN-ADSL netwerken.(tiscaliwholesale/bbned/versatel?). Beetje achterhaald (voor adsl-ers) om KPN netwerk te gebruiken voor vergelijking coax vs adsl(2+?). Want KPN= traagste adsl netwerk wat er hedendaags is.

p.s. over het algemeen doet men moeite bij klachten, omdat het ongewenst is. Bij goede verbinding hoor je mensen niet, da's gewenst. Da's bij elke provider zo. Hoe meer klanten des te meer klachten? Veel klachten zijn (70% veroorzaakt door klant malfunction: slechte config/hardware bij klant zelf) eigenlijk niet provider gerelateerd. Misschien een subject over positieve ervaring. Maar ja ook daarin veel verschillen, administratief/verbinding/services. Vandaar dat ik zo kan zeggen dat bepaalde gebruikers die door hun toedoen isp problemen hebben, bij de andere isp waarschijnlijk ook die problemen krijgen.

...naja...lekker belangrijk eigenlijk, genoeg keuze toch?
 
ik zit nu op ADSL (tiscali via KPN)
en kan zeggen dat het enorme stap voorwaarts is qua stabilieteit van de verdinding.
sowieso werk ik veel met ftp, daarin suckt chello en lopen ze keihard overdag te cappen.
verder haal ik nu hele dag gewoon beloofde snelheid, waar ik met chello overdag absoluut de beloofde snelheid niet haalde.

kan aan gebied liggen, maar ik ben echt zo blij dat ik ben overgestapt.
vooral omdat ik geen datalimiet meer heb enzo. Ik betaal geen 50 euro/maand voor een datalimiet.
 
<Kickass-Territory> zei:
Dank mensen , dat jullie duidelijk KPN-ADSL neerzetten. Zou je diezelfde vergelijking ook kunnen maken met niet KPN-ADSL netwerken.(tiscaliwholesale/bbned/versatel?). Beetje achterhaald (voor adsl-ers) om KPN netwerk te gebruiken voor vergelijking coax vs adsl(2+?). Want KPN= traagste adsl netwerk wat er hedendaags is.

Is onzin....KPN-ADSL is stabiel en snel ook in de piekuren..niks traag....weet niet waar jij dat vandaan haalt.
Chello kan daar niet aantippen hoor qua snelheid en vooral stabiliteit in de drukke uren.

Andere netwerken zoals BBNED is ook niet alles....kijk maar eens naar de klaagzang bij Demon bv. over het netwerk.
 
Terug
Bovenaan