Kort zwart beeld

Ik ga de Next box proberen / testen...... ;-)

Maar stel zwart / groen beeld treedt weer op. Welke HDMI switch is dan verstandig (als het helpt uiteraard) om aan te schaffen? Een actieve of een passieve?
 
Ik ga de Next box proberen / testen...... ;-)

Maar stel zwart / groen beeld treedt weer op. Welke HDMI switch is dan verstandig (als het helpt uiteraard) om aan te schaffen? Een actieve of een passieve?
zowiezo een niet te lage Hdmi versie beste natuurlijk 2.1
 
;-) Maar mijn oude philips gaat volgens mij maar tot hdmi 1.3 Maar hdmi is downwards compatible daar het "alleen" maar een hogere snelheid is voor hogere hdmi "versies"... Maar de eventuele hdmi switch zal dat wel "regelen" voor mij denk ik.....

Enfin ik hoop dat ik dat niet nodig heb en de next goed gaat en blijft werken.....
 
Hier ook nog regelmatig zomaar enkele seconden zwart beeld op de NEXT.
Ik pak maar 1 van de reacties, ik denk dat velen hier iets aan kunnen hebben: vanaf oktober 2021 gedoe met mediabox xl en later next box. Tot wel 15x per uur steeds 1 a 3 seconden zwart beeld ook geluid weg. 5 monteurs geweest en wel meer dan 10 waardeloze Ziggo klantenservice gesproken. Ziggo kon het niet oplossen zeiden ze zelf(faal, faal!).
1 monteur tipte over DHCP, oplossing die wel vaak werkt maar NIET door Ziggo ondersteund! Uiteindelijk dat kastje (dat HDCP stript maar dat staat nergens....) aangeschaft voor 50 euro via Amazon en kijk nu bijna 3 dagen onafgebroken zonder enige storing. Kost wat maar van het gedoe ben je af.
Na aansluiten 1x next en tv uit/aan, niet vergeten.
Link naar de HDMI splitter (let op! Niet alle splitters werken, deze wel):


Kastje komt met Amerikaanse stekker, dus nog even een paar euro uitgeven voor een USA/EU stekkeradapter en gaan..... Eindelijk iets dat wèl werkt en rust in de tent.
 
Een Philips uit 2009 type 32PFL9604H Software updates zijn na 2011 niet meer beschikbaar.....

En de next box doet het perfect. Geen klagen, zapt retesnel en start zeer snel op (met de eco modus instelling van ong. 10 - 15 seconden) en je kunt dan gelijk de TV gids benaderen en ook je opnames bekijken. Dat was met de XL niet mogelijk. (die had 2,5 - 3 minuten opstarttijd + daarna 3 minuten voordat je opnames kon bekijken..)

Kortom de next box is uitstekend :-) (En nee ik werk niet bij Ziggo ;-) )
 
Ik had een Philips Tv uit dezelfde tijd en mijne ging kapot (twee keer, een gerepareerd onder garantie). Ik had inderdaad het roze issue maar mijn ervaring was ook dat die serie TVs van philips erg langzaam opstarten. Langzamer dan de ziggo box.

Ik ben overgestapt naar Sony vanwege het snelle opstarten. Het zou kunnen zijn dat de nieuwere Android TV van philips ook snel opstarten.
 
Is toch van de gekke dat als er software updates zijn geweest dat je dan allerlei apparaten moet gaan kopen om de functionaliteit terug te krijgen zoals het was voor die uodates.
 
Een Philips uit 2009 type 32PFL9604H Software updates zijn na 2011 niet meer beschikbaar.....
dat is volgens mij precies de tijd dat philips niet erg netjes aan de hdmi standaard houdt, met dit soort problemen tot gevolg(hdmi handshake problemen) dit hebben ze met latere modellen wel opgelost(maar daar koop je niets voor natuurlijk)
 
Opgelost. Ik kijk netflix via de app op mijn tv. Geen gedoe meer met zwart beeld en nog beter beeld ook.
 
Terug
Bovenaan