• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Kobishi router installeren

R

Rednose

Als redelijke leek wil ik maandag een wireless Kobishi router installeren. Door alle info en vragen op forum begin ik behoorlijk te aarzelen om eerlijk te zijn. Onderstaand wat vragen, hopenlijk kunnen jullie me helpen. (modem is Lancity en ikdraai w98
1) Volgens gebruiksaanwijzing moet ik na de kabeltjes te hebben geïnstalleerd zowel modem als router aanzetten voordat ik router configureer. Ik heb de indruk dat ik eerst beter router kan configureren (met kloon van mac-adres netwerkkaart) en dan pas modem aansluiten. Klopt dat?
2) Aangezien ik alle pc's uitrust met Norton firewall, is het mogelijk om de firewall van de router uit te zetten? ik heb begrepen dat bijvoorbeeld bestanden via icq verzenden lastig is met hardware firewall van router, zou handig zijn om die dan uit te kunnen zetten (tijdelijk).
3) Als je router uitzet (ik sluit meestal alle stroom uit van computer e.d.) bewaart router dan nog de settings? Of kan ik dat ding beter steeds aan laten staan?
Misschien heb ik niet goed gekeken, maar dit zijn de vragen waar ik mee zit. Vast dank voor hulp.
N.b. Als iemand interesse heeft zal ik (als een en ander lukt) mijn ervaringen met het installeren en gebruik hier vertellen.
 
Je moety volgens de handleiding eerst de router configureren en dan pas alles weer aanzetten.

Als je de router uitzet blijven de instellingen wel bewaart. Wil je graag jezelfde IP adres houden, dan laat je de router aan staan. Wel zo handig als een 2e PC het internet op wil.

Je kunt de firewall uitzetten, maar je kunt ook de poorten opgeven voor ICQ etc.. zelf heb ik een gewonen kobishi, maar ik neem aan dat de settings hetzelfde zijn.

gr en suc6

Jan
 
Terug
Bovenaan