Knoeit Chello in XP register??

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jas

Ik probeer in een 2-PC netwerk met router de verbindingen goed te krijgen. Beide PC's werken met XP prof. Een PC doet het. Op deze PC-1 werkt DHCP en kan ik de router benaderen. Zover ik kan zien staan de routerinstellingen goed.
Op de andere PC-2 krijg ik met geen mogelijkheid DHCP aan de gang. Van alles geprobeert: netwerk kaart eruit. TCP/IP opnieuw installeren, andere kaart erin, enz. Als ik deze PC-2 opstart krijg ik steeds een IP adres (via IPconfig) in de range van Chello en niet van de DHCP-server uit de router. ALs ik herstel gebruik onder XP krijg ik als melding dat het toewijzen van een TCP/IP adres mislukt is.
Het toeval wil dat ik deze PC-2 gebruikt heb om als eerste bij Chello in te loggen. Dat werkte en ik kreeg vanzelf een proggrammatje waarmee ik het hardware netwerkadres van de router kon opgeven. Ik kon toen vanuit deze PC-2 via de router het internet op. Daarna heb ik op PC-1 XP geinstalleerd met DHCP. Dit werkt dus, maar PC-2 werkte opeens niet meer.
Als ik in het register van PC-2 kijk, vind ik op een paar plaatsen het IP-adres uit de Chello range.
Als ik PC-2 een vast IP-adres geef dan kan ik pingen naar de andere PC-1, naar de router en naar buiten. Een internet verbinding kan ik niet opbouwen (geen DNS denk ik).

Wie heeft een suggestie wat er aan de hand kan zijn??
Voor mij lijkt het erop dat Chello iets heeft gedaan dat een goede werking van DHCP blokkeert. Zou dat kunnen
 
Nee, want bij mij werkt het prima en er lopen een heleboel mensen op dit forum rond waarbij het ook goed werkt. Weet je zeker dat je DHCP op PC-2 aan hebt gezet (dus bij instellingen alles op 'automatisch verkrijgen' ofzoiets zetten)?
 
Chello kan NOOIT en te nimmer in jouw pc dingen hebben gewijzigt zonder dat jij daar toestemming voor geeft, zowiets heet inbreuk op privacy of iets dergelijks.

Je moet je router gewoon goed configureren aangezien de router het ip-adres van chello binnenkrijgt en de 2pc's die erop staan aangesloten die moeten een ip-adres toegewezen krijgen van de router (dus een 192.168.0.x ip als je dat hebt ingesteld).

Heel simpel ... ik zou zeggen .. lees de handleiding nog eens door ? Want volgens mij heb je het niet goed aangesloten/geconfigureerd (PC1 en PC2 kunnen immers nooit een ip-adres van chello krijgen, mits je het goed hebt geconfigt, een router zorgt er nl. voor dat je maar 1 ip-adres in gebruik hebt en deze "deelt" op 2 of meerdere pc's).

[edit]
Waarom geven mensen gelijk Chello de schuld van iets wat ze zelf willen uitproberen en wat niet lukt ? Zodra je zelf aan de binnenhuisinstallatie gaat zitten rommelen ben je daar zelf verantwoordelijk voor.
[/edit]

[edit2]
Zoals ik al zei maar nog duidelijker:
Router heeft het mac-adres van je 1e nic die je hebt laten verbinden met chello (dit is waarschijnlijk niet eens nodig aangezien ik uit je post herleidde dat beide pc's een werkend ip adres van chello heeft gekregen, maargoed dat terzijde).
Router heeft dus ook een ip-adres van chello verkregen via DHCP.
De router wisselt middels het DHCP principe een lokaal ipnr (meestal 192.168.0.x) uit aan zowel PC1 als PC2.

Zo stel je het ongeveer standaard in, je kan er uiteraard ook voor kiezen om handmatig je (lokaal) ip-adres in je pc1 en pc2 te zetten, maar dat moet uiteraard wel in de router geconfigd staan.
 
Staat de NAT functie van je router (1 IP) wel geactiveerd? :><

Greetz,
Robert
 
waarom dhcp op je interne netwerk ? (of begrijp ik het verkeerd)
Hier , intern vast (eeh intern een cross linked kabeltje , met twee oudere computers :P )
Vaste ip , vaste subnetmask (natuurlijk) , zelfs chello config staat al 3 jaar vast. maar dat schijnt per gebied te varieren , soms is dhcp echt noodzaak op chello netw.)

succes...
 
DHCP draaien op je eigen netwerk is eigenlijk voor luie mensen. Ipv dat je alles hoeft in te stellen gebeurd dat dan automatisch.

Maar als je maar 2 pc's hebt staan zou ik alles vast instellen omdat anders als je de client pc eerst aanzet hij geen IP krijgt omdat de DHCP nog niet draait.
 
Ik weet het niet zeker, maar als je zelf het fysiek adres van je NIC hebt gewijzigd in je NIC Configuratie van WindowsXP Pro., om zo een verbinding op het Chello netwerk te krijgen met PC2. dan heb je mischien op PC1 en PC2. hetzelfde fisiekadres staan, daarvan raakt de Router in de war. Het fysiek adres waarop je de werkende Chello aansluiting had moet alleen gekopiëerd worden naar de Edimax Router. Maar ik weet natuurlijk niet of jij dat MAC adres gemannipuleerd hebt, de verschijnselen zijn dan wel gelijk aan wat jij omschrijft. En dan hoorde ik ook nog dat dit een specifiek karrakter trekje van de Edimax Routers is,... just check it out for yourself.
Aanvulling:
Dat lees ik nu pas, deze topic was van 11 Sept., dat zal dan wel al opgelost zijn, let us know,...
 
Hallo, bovenstaand probleem heb ik nu dus ook. Ik wordt er gek van! Kan iemand mij de oplossing geven.
PC2 draait W2Kpro op en die plijft maar een automatisch IP adres krijgen wat NIET 192.168.0.3 is... In de SC202 router wordt ook maar 1 PC gevonden en dat is PC1... Imenad de gouden tip om mijn netwerk draaiende te krijgen....
 
Weet je zeker dat je de juiste kabels hebt gebruikt?
confused.gif

Weet je zeker dat je de handleiding goed hebt doorgelezen en de stappen goed hebt gevolgd?
confused.gif


Kan je beide vragen met ja beantwoorden, vraag dan verder, kan je dat niet, zorg ervoor dat je dat wel kan.
smile.gif
 
Vraag 1 : Ja... voor de zekerheid nog ff de kabel van Chello omgeruild met alle PC kabels...en situatie bleef ongewijzigd. Dus daar kan het niet aan liggen.
Vraag 2 : Ken de handleiding inmiddels uit het hoofd.

PC1 (XP) draait prima... PC2 blijft een vreemd IP adres houden. Heb de software al verwijderd en TCP/IP protocol verwijdert .... Router ziet gewoon mijn 2e PC niet... lampjes op router geven wel ok aan... ??

Begin wanhopig te worden.... :-(
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan