Knipperend lampje interactieve Tv

  • Onderwerp starter Adrie de Wit
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Adrie de Wit

Hallo,

Ik heb bij deze een vraag of jullie mij kunnen helpen met het oplossen van het volgende probleem:

Bij mijn Cisco HD recorder brand sinds begin augustus het knipperend lampje wat staat voor het feit dat ie geen retour verbinding kan maken. Dit heeft blijkbaar met interactieve tv te maken, aldus te lezen op andere forums hier.

Wat bij mij zo apart is, is dat ik wel live kan pauzeren, programma's opnemen en de EPG kan openen. Maar wat ie juist NIET doet is uitzending gemist.

Krijg het probleem zelf niet opgelost, al gaat mijn vader vanmiddag kijken voor een nieuwe netvoeding voor mijn versterker. Zou dit het probleem al oplossen?

Kunnen jullie mij verder helpen. Ben nieuw met deze site, dus excuses als het een veel voorkomende vraag is!
 
Vroeger werd deze vraag vaak gesteld. Tegenwoordig niet meer omdat de nieuwe ITV apparaten geen retourgeschikte bekabeling meer nodig hebben. Maar om je vraag te beantwoorden : in 99,99% van de gevallen ligt het aan de bekabeling/aansluiting/splitters/versterkers e.d.
Wat handig kan zijn is de Cisco met een losse kabel direct op het AOP aan te sluiten. Als het dan wel werkt kun je stapje voor stapje terug gaan in je kabel route totdat je het probleem gevonden hebt. De versterker zou het kunnen zijn, maar dat is niet zeker natuurlijk.
 
Wat bij mij zo apart is, is dat ik wel live kan pauzeren, programma's opnemen en de EPG kan openen!

Dat is niet echt apart, aangezien die functies niets met interactieve tv te maken hebben.
Dat zijn functies van het pvr deel van de cisco en die worden gewoon op het apparaat zelf uitgevoerd. Daarvoor is geen retoursignaal nodig.
 
Ik zit dus met hetzelfde probleem. Echter pas sinds mijn abonnement is opgewaardeerd van TV naar een bundel met bellen en internet. Feitelijk heb ik er sinds september pas last van gekregen. Voorheen geen probleem. Infrastructuur is niet gewijzigd. Alleen bij de bundel een splitter gekregen van Ziggo (en een Ubee rtr..). Achter mijn splitter hangt een König versterker die geschikt is voor retoursignaal. Werkte voorheen allemaal probleemloos... Kan het door de splitter komen?:?
 
zekers te weten, oplossing voor jou is :
2-deler plaatsen voor het internet modem, en de andere uitgang naar je eigen konig-huisversterker aan te sluiten.

anders zul je een nieuwe tratec retour versterker moeten kopen, maar dat kost weer extra euro-tjes.

suc6.
 
Dank voor je snelle reactie! Dus als ik je goed begrijp: Nog voor de splitter met een T-connector een aftakking maken naar mijn König? Dat dacht elders ook al te lezen... Ik ga de splitter dan daarna alleen gebruiken om het datasignaal naar mijn router te sturen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan