• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Kastje inde buurt

B

Buis

ik zag in een andere thread dat je hierin moet knoeien om je verbinding veel sneller te krijgen ... misschine klinkt het gek maar dit wil ik best wel us proberen :D:D:D:DD kaniemand me in ieder geval wat info geven ? of is da niet beschikbaar ?
 
Bij het aansluiten van mijn chello heb ik uitgebreid de kans gehad om er in te kijken, het is niets anders dan een patch kast (zover ik weet). Je kan de huizen er 1 voor 1 uittrekken en er in stoppen, als je kabel afgesloten wordt dan kan je um daar trouwens ook er weer gewoon in prikken :P ...
 
Dat kastje aan de straat is een multietab en een eindversterker.
Wanneer je met de kabels gaat klooien en dus iemand anders van het internet gooit of zelfs zijn telefoonlijn gaat onderbreken val je vanzelf weer door de mand als die persoon een storing meld.
M.a.w. als jou retoursignaal wordt afgesloten heeft het geen zin om de kabels om te steken.

In dat kasje rommelen heeft dus geen zin. Daar moet je CAI technicus voor zijn.
Je kunt er eerder je eigen verbinding me onderbreken dan snelheidswinst mee halen.
Het modem moet een bepaald signaalnivo hebben om goed te kunnen funktioneren, dus ga je jezelf van plek veranderen in dat kastje wordt het signaal er bijna niets beter van.
Dat wordt in de eindversterker gedaan met vast dempertjes,
geen regelbare.
En snelheidswinst moet geregeld worden door het modemplatform, niet het signaal.
Met Com21 kun je je signaalnivo uitlezen en of er errors in zitten. De andere modems kunnen dat niet.
Indien er geen errors in zitten zit je snelheidsprobleem ergens anders.
 
In dat kasje rommelen heeft dus geen zin. Daar moet je CAI technicus voor zijn.
Je kunt er eerder je eigen verbinding me onderbreken dan snelheidswinst mee halen.

Je kan wel je buren eruit trekken (indien herkenbaar),heb je daar voorlopig even geen last van ;D
 
Je kan wel je buren eruit trekken (indien herkenbaar),heb je daar voorlopig even geen last van  ;D

Die zijn meestal wel herkenbaar... maar er is een grote kans op een kabelkruising... en die herken je niet zomaar.
 
je kunt in de meeste plaatden niet meer in die kastjes komen ;D want er zit een schalelaar in die dat meld op de storings pc van upc 8) dus de lul en weet men dat het kastje open is geweest

oud monter kabel
 
Tja... dan doe ik ut wel bij de kast om de hoek, dan werkt het daar nie meer en is het voor mij snel =)
 
kleine toelichting.....
de kasten zijn NIET voorzien van een beveiliging bij opening, alleen de WC's (wijkcentrumkasten, die hele grote) KUNNEN, zijn dat zeker niet allemaal, voorzien zijn van deze beveiliging.
zit er dagelijks in, heb er nog nooit een meegemaakt.
de onderband wordt geregeld door de versterker, die meestal passief werkt. hierbij wordt het signaal door middel van een CALAN ingesteld, en verzwakt of vedrsterkt tot het juiste nivo.upc was dacht ik -21.
De taps zijn ingedeeld op kabellengte ivm signaalverlies, nr 1 is het verste, nr 12 het huis wat het dichtste bij zit, waarbij deze nr's afhankelijk zijn van bepaalde kabellengtes, die ik niet uit mijn hoofd weet.dus zit in jouw straat het dichtstbijzijnste huis 40 meter verder, komt hij op bv tapnr 10 en niet 12, die dan vrij blijft.
Deze indeling heeft geen invloed op de signaal verhoudingen van de onderband-lees-internet, daar deze ook nog eens passief is ivm met mogelijke uitval in de 56 volt installatie van de versterkers.

dus...........
klooien in deze kasten heeft geen zin. :-[
 
Tenzij je signaal te zwak is en UPC niet langs wil komen omdat je telkens een helpdesk medewerker treft die door zijn "budget" heen is en niemand mag langssturen... (toch?) :)
 
Terug
Bovenaan