• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Kanaal 1 tot 10 geluid, daarna niet meer?

  • Onderwerp starter nielsmensink
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
N

nielsmensink

Beste,
Ik heb sinds kort geen geluid meer op de kanalen 10 en hoger. Alles daaronder doet het goed. Daarboven alleen beeld, maar geen geluid. Ik snap er niets van. Er staat een soortgelijke discussie op het forum, maar die is gesloten. Iemand een oplossing?
 
Zo! opgelost. Via het forum instellingen nagekeken. blijkbaar moest ik de digitale volumeregeling aanzetten, en daarna heb ik toevalligerwijs gekeken bij het volumeniveau van de PVR zelf. Bleek die op laag te staan (uit). Wel vreemd dat ik bij kanaal 1 tot 10 wel geluid had, en daarboven niet :? Hoe dan ook, volume nu op max gezet, en nu kan ik hem bespelen met de Home CinemaSet, en doen alle kanalen het weer.

SLOTJE!
 
Is niet zo gek.

Kanaal 1 tot en met 10 zijn HD kanalen met Dolby Digital geluid.
Boven de 10 zitten er SD kanalen tussen met alleen normaal stereo geluid.

De volumeinstelling van de decoder zelf werkt wel met die SD kanalen maar niet op kanalen met Dolby Digital. Vandaar dat je op HD kanalen het niet merkt als het volume op de decoder zelf op 0 staat.

Maar goed dat het opgelost is nu.
 
Wanneer je de decoder op je Homeciema systeem hebt aangesloten, is deze volume regeling wel handig.
In de regel worden de HD zenders met Dolby geluid, wat zachter doorgegeven dan de SD zenders.
Je kunt dan de volumeregeling van de decoder wat naar beneden bijstellen zodat alle zenders even hard (of zacht) worden weergegeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan