• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

kan op slaapkamers minder zenders ontvangen dan beneden?

D

danny

Beste mensen,

Ik heb een klein probleempje: vanavond komt het voetballen op Nickelodeon, maar toen deze zender ging opzoeken op mijn tv op de slaapkamer, kon ik deze tot mijn verbazing niet vinden :( Maar beneden in de woonkamer komt ie gewoon goed door. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn?

m.vr.gr.

Danny
 
danny zei:
Beste mensen,

Ik heb een klein probleempje: vanavond komt het voetballen op Nickelodeon, maar toen deze zender ging opzoeken op mijn tv op de slaapkamer, kon ik deze tot mijn verbazing niet vinden  :( Maar beneden in de woonkamer komt ie gewoon goed door. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn?

m.vr.gr.

Danny

Zit er een video of een ander apparaat tussen?
Of zit Nickeodejohn op een band die jouw slaapkamertv niet heeft?
 
Er zit geen video ofzo tussen. Maar verder kan ik alle zenders ontvangen, zoals sbs6, net5, tmf enz enz. Alleen Nickelodeon vindt ie niet ::)
 
Ik vermoed dat je een oude tv hebt op je slaapkamer.

Je kan de tv die de zenders wel ontvangt (nickelodeon) effe op je slaapkamer kunnen aansluiten, zie je nog de zender, dan weet je dat het aan de slaapkamer tv ligt.
Kan je bij deze slaapkamer tv eventueel handmatig frequenties invoeren.(handmatig nickelodeon programmeren op z'n frequentie).

Maar ik vermoed dat het met hyperband heeft te maken. Een analoge tv gebruikt meerdere (3) frequentiebanden(uhf vhf etc.). Hyperband is er dacht ik begin jaren 90 bijgekomen als erxtra analoge tv band. Zodat tv meer zenders zou kunnen ontvangen. Ik vermoed dat je slaapkamer tv dusdanig oud isdat deze geen hyperband heeft.

Er is een noodzakelijk truukje om zender op niet hyperband te zetten. Hopelijk heb je een vcr(2e tuner) ofzo.
Je stelt de vcr af op de gewenste zender(bij voorkeur tunermodus als vcr deze heeft).Je vcr zal nu dus de hyperbandzender (bv nickelodeon) door gaan geven op de vcr kanaal (33 dacht ik). dus stel je de slaapkamer tv zonder hyperband af opde vcr kanaal , en laat je de vcr dus het tunerwerk doen.
Of tv die wel ontvangt met z'n scartbus doorkoppelen aan je slaapkamer tv (oops dikke scartkabel doortrekken) zo kijk je op slaapkamertv naar extern1 (scart) en je andere tv op nickelodeon, die vervolgens getunede zender via scart doorgeeft naar 2e tv.

Probleem zit n.l. in je tuner v/d slaapkamertv.
succes...(zou dit de oorzaak van je probleem zijn?)
 
Het lag inderdaad aan de tv. Heb nu een andere aangesloten en Nickelodeon komt goed door. Bedankt voor het meedenken mensen.

m.vr.gr.

Danny
 
Terug
Bovenaan