kan niet meer op internet

J

jessicak

Sinds 1 week kunnen wij niet meer op internet. Ik had daarvoor een virusprogramma geinstalleerd. En de dag erna deed het internet het niet meer. Naar veel zelf uit te zoeken etc. Heb ik de helpdesk gebeld. En onze modem deed het goed etc. Dus het moest of aan de kabel tussen de modem en computer liggen (maar we hebben er een andere tussen gedaan en het werkt nog steeds niet) dus het ligt aan de computer.

Het is zo dat ons ip adres niet goed is. Maar de computer reset hem ook niet. Maar nu weten we dus niet hoe we dat op kunnen lossen.

We hebben het anti virusprogramma er helemaal afgehaald maar wat nu? Heel windows eraf halen en opnieuw erop zetten? En hoe doe je dat of kan ik dat in windows help vinden?

En hoe zorg ik ervoor dat het niet weer gebeurd en dan we wel dat antivirusprogramma kunnen gebruiken. (norman is het antivirusprogramma)
 
Als je de browser open en je gaat naar prov.upc.nl. of je gaat naar ip adres 62.179.105.77. krijg je als het goed is je aanmeldscherm. Vul hier je gegevens in en je hebt weer verbinding. Kom je niet op deze pagina, probeer dan eens 192.168.100.1 in je browser. Met dit ip adres kom je vaak in het modem van UPC. Als dit lukt lijkt de verbinding tussen de pc en het upc modem goed. Als het niet lukt KAN het zijn dat je modem niet goed is of dat upc een storing op de verbinding heeft.
 
Ga naar "start\uitvoeren" en type "ipconfig/release" zonder de quotes.
Trek nu de stekker uit het stopkontakt van het modem.Afhankelijk van het type modem zal na een korte of lange tijd het modem gereset zijn,en kan je de stroom er weer op zetten.Als het goed is krijg je nu een nieuw ipnummer,anders even de Lan-verbinding dubbel klikken en tweede tabblad op herstellen klikken.

Mocht dit niet lukken dan zal je het mac adres van je netwerk kaart weer aan moeten melden zoals dommel321 al verteld heeft.

Ik heb geen ervaringen met norman dus kan hier niet over oordelen,maar als je denkt dat het door dit programma komt kan je beter een ander nemen.
Ook niet geheel onbelangrijk , niet altijd is de nieuwste virus scanner geschikt voor wat oudere computers.
Sommigen kunnen je hele pc plat leggen,en neem je een versie van 1 jaar terug of langer dan werkt het weer wel prima.
Maak je daar ook geen zorgen over,want virus definities worden regelmatig geupdate door de antivirus programmeurs.Je bent dus net zo veillig ondanks dat het programma al wat ouder is.
En voor spyware en dergelijke kan je toch beter een ander programma gebruiken.Antivirus programma's die alles in huis hebben willen nog wel eens het systeem over nemen.
 
Dommel321 zei:
Als je de browser open en je gaat naar prov.upc.nl. of je gaat naar ip adres 62.179.105.77. krijg je als het goed is je aanmeldscherm. Vul hier je gegevens in en je hebt weer verbinding. Kom je niet op deze pagina, probeer dan eens 192.168.100.1 in je browser. Met dit ip adres kom je vaak in het modem van UPC. Als dit lukt lijkt de verbinding tussen de pc en het upc modem goed. Als het niet lukt KAN het zijn dat je modem niet goed is of dat upc een storing op de verbinding heeft.

hoi Dommel, domme vraag misschien maar hoe kom je via je browser op bepaalde pagina's als je internet het niet doet? ik kom met mijn foute verbinding dus ook niet in het modem van UPC ::)
 
Ik heb de tips hierboven dus al geprobeerd maar hij geeft ons geen nieuwe ip nummer en ik kom ook niet op het inlogscherm van UPC en ook gebeld met upc en het zou aan de computer moeten liggen. Maar we hebben ook al onze computer geprobeerd te resetten tot 1 week voordat het internet het niet deed maar dan zegt de computer dat dat niet kan omdat er geen wijzigingen sinds die tijd zijn ingevoerd.

Dus het enige wat ik nu kan bedenken is windows van de computer halen en dan weer opnieuw erop zetten. Maar hoe doe ik dat?
 
Windows systeemherstel al geprobeerd ? Zet je systeem terug voordat je de antivirus geinstaleerd had.
start -> alle programma's -> bureau-accessoires -> systeemwerkset -> systeemherstel

Probeer ook om met een laptop verbinding te krijgen , dan weet je zeker dat het probleem aan jouw computer ligt.
 
ja bij systeemherstel zij hij juist dat het niet kan omdat er niets veranderd is sinds die tijd op de computer. Dat met de laptop zullen we eens proberen. Even lenen van iemand.
 
systeem herstel maakt als je de computer aanzet meestal een herstel punt,als je op de kalender dus terug gaat zou er een goede bij moeten zijn.Heb je de pc 24/7 aanstaan word het wat moeilijker ja,maar bij idere install of uninstall word er weer een herstelpunt gemaakt.De kans dat je er geen goede bij hebt is dus zeer klein.Gewoon herstellen naar een eerder punt kiezen en op de kalender er 1 aanklikken.

Wat betreft je probleem , dit zou natuurlijk ook een hardware probleem kunnen zijn.Het werkt zo : de modem van upc zit op je kabel aansluiting,en aan dit modem zit weer jouw pc,in de pc zit de netwerk kaart of ingebouwde Lan-poort.Windows noemt dit in nederlands Lan-verbinding.Dit kan ook Lan-verbinding 2 of ander cijfer zijn,afhankelijk of je meerdere aansluitpunten hebt of deze al eens verwijderd hebt.
Het is dus zaak om de juiste Lan-verbinding te releasen,mijn moederbord heeft bijv een lan-poort van Marvell en ook 1 van nvidia.

Je modem heeft een eigen mac-adres,ook je Lan-verbinding heeft dit.Beiden komen bij upc bekend en samen krijgen zij dan akkoord voor een ip nummer.
Je snapt het al , als 1 van beide niet meer werkt krijg je dus geen ip nummer meer.
De helpdesk kan je mac-adres vrijgeven zodat wanneer je de pc aanzet het net is als toen je voor het eerst internet aansloot.De modem krijgt via de aansluiting een bootfile,en je mac-adres van de Lan-verbinding op je pc word gekoppeld,zodat als je de internet explorer opstart je automatisch het login scherm van chello krijgt.

Het opnieuw installeren van windows zou je dus om 1 reden kunnen doen.Op de 1 of andere manier is de sectie netwerk adapters beschadigd geraakt waardoor je geen fatsoenlijke lan-verbinding meer kan opzetten.
Dit gebeurt eigenlijk alleen als je al met deze afdeling bezig was,met name aanpassingen in het register,en het verwijderen van bepaalde regels hier in.Ook een virus zou dit kunnen veranderen.

Als je zeker weet dat je zelf niets veranderd hebt,en ook geen virus op de computer hebt staan,zou een nieuwe windows install je op hetzelfde punt terug brengen als dat je nu bent.
Uiteindelijk zou het kunnen dat in het register iets van norman staat wat je internet afsluit,norman opnieuw installeren en de instellingen goed nakijken.Meeste antivirus programma's kan je internet uitschakelen,maar na een uninstall zou dit weer teniet gedaan moeten worden.Wellicht is dit nu niet gebeurd.
Maar nogmaals,ik ben niet bekend met norman.Ik gebruik pc-cillin,en die heeft een extra tool om na een uninstall nog te controleren wat er achter is gebleven.
En dat verschilt nog wel eens,soms niets,maar ik had al een x dat de helft nog op de pc en in het registry verwerkt zat.
 
het probleem is weer opgelost. We hebben windows opnieuw geinstalleerd. Het was zo dat hij elke keer zei dat we een illegale versie hadden. En nu hebben we de code ingevoerd en nu zegt hij dat niet meer en internet doet het weer.
 
Ga dan niet straks Windows weer upgraden anders komt hetzelfde probleem misschien weer terug.
 
Terug
Bovenaan