Kan niet inloggen op modem

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

J van E

Vandaag is Ziggo All-in-1 geinstalleerd. Alles werkt prima, tv, telefoon en internet, alleen moet ik nog wat kabels kopen en aanleggen om verbinding met internet te maken via m'n desktop PC. Nu wilde ik alvast de instellingen van het modem bekijken maar als ik het adres daarvan invul, krijg ik geen verbinding... De browser denkt dat ik contact wil maken met m'n oude modem, die hetzelfde adres had.

Ik wil toch graag even kijken wat de opties van het modem zijn... Of is het soms onmogelijk om draadloos in te loggen op het modem...? Dan was bij mijn vorige provider en oude modem nooit een probleem!
 
Euh... hoezo is dat bijzonder? En je hebt toevallig geen tip hoe ik het modem kan benaderen? :wink:
 
Ja, ok, anders moet ik eerst maar even m'n laptop bij het modem zetten en direct aansluiten via draad en kijken of het dan wel werkt, want het aansluiten met verlengde kabel en switch en zo duurt nog wel ff...
 
Hm... het wil maar niet lukken... Ik heb m'n laptop rechtstreeks op het modem aangesloten met een UPT kabel, maar hij weigert het modem te vinden... :evil:

Bijkomend probleem: ik heb mijn gewone PC (die geen draadloos heeft) aangesloten met de oude Fritz!Box 7170 als switch... dus als ik nu op mijn PC inlog op het IP krijg ik steeds die Fritz!box te zien...!!!

Ik kan dus totaal niet in het Ziggo modem komen...!

Nu rest de vraag: hoe erg is dat? Je moet toch bij dat modem om bepaalde beveiligingsinstellingen te veranderen? Misschien dat je ook, net als bij de Fritz!Box diverse zaken kan instellen voor de telefoon...?

Hoe kan ik nou inloggen op mijn Ziggo/Cisco modem...?!? :roll:
 
Via een ander forum zei iemand dat mijn modem wellicht in bridged mode staat en dat ik dan moet inloggen via 192.168.100.1.... en JA! Dat is het!

Nu vraag ik me alleen af wat bridged mode is en of ik dat niet uit moet zetten...? Maar daar begin ik wel een nieuw topic over...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan