Kabelnetten bereiden zich voor op Ultra HD

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

stofdoek

Kabelbedrijven bereiden zich voor op de komst van Ultra HD. De verwachting is dat in de komende jaren de eerste Ultra HD-zenders beginnen met uitzenden.

Tijdens de onlangs in Washington georganiseerde Cable Show werd al een Ultra HD-kanaal getoond dat via een bestaand kabelnetwerk werd verspreid. Cable Labs – het internationale technisch bedrijf van kabelbedrijven – verzorgde deze uitzendingen. De verwachting is dat Ultra HD-content bij kabelbedrijven als eerst via video on demand wordt aangeboden. Ook de Nederlandse kabelbedrijven verenigt in NLkabel zijn bij de technische ontwikkeling van Ultra HD via kabelnetwerken betrokken. De verwachting is dat volgend jaar tijdens het WK voetbal in Brazilië de eerste echte Ultra HD-uitzendingen voor de consument beschikbaar komen. De Japanse overheid neemt met staatsomroep NHK hierbij het initiatief. Of in Nederland via kabelbedrijven één of meer WK-voetbalwedstrijden beschikbaar komen blijft koffiedik kijken.

https://www.totaaltv.nl/nieuws/13601/ultra-hd-ook-via-kabelnetwerken.html
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Grote grutten, dit wordt inderdaad nog wat zeg, als Ziggo het nu al moeilijk heeft met 'gewoon' HD :roll:
 
@mesa57: zeker belachelijke prijzen, maar gelukkig komen er al meer merken/modellen op de markt met Ultra HD tv's. En met het WK in zicht, zullen de prijzen zeer mogelijk nog wel flink zakken (ze moeten ook wel, wil het gros van de kijkers uberhaupt aan zo'n Tv beginnen).
Ikzelf wacht om deze reden in ieder geval met aankoop van een nieuwe Tv, totdat Ultra HD meer mainstream wordt en de prijzen acceptabel zijn.
 
Je bedoelt wachten op de ultieme tv met:
OLED
Ultra HD
3D
Smart TV
VOD
Netflix
enz

Helaas zal de industrie net iedere keer hetgene wat je nodig hebt in een andere tv, natuurlijk duurder en pas verkrijgbaar in het volgende modeljaar, stoppen. En dat wordt dan niet gecertificeerd voor CI+ door Ziggo.
 
Voor ultra HD zal eerst de HDMI 2.0 standaard vastgelegd moeten worden. Dit in verband met het hogere aantal frames per seconde.

Een Ultra HD toestel wat je nu koopt kan straks de echte Ultra HD uitzendingen met meer frame rates niet aan.
 
Prijzen van ultra hd-tv's worden natuurlijk goedkoper, in 2005 betaalde je al snel meer dan 800 euro wou je een hd ready (720p) hebben (als ik mij het goed herinner).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan