• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Kabel voor edimax 6104 en ip modem?

A

Aeroren

Ik ben zojuist terug van een prive-LAN party, waar ik ook mijn router naartoe heb genomen. Nu ik terug ben krijg ik het apparaat om een of andere reden niet meer aan de praat (het lijkt wel alsof hij geen IP van chello krijgt, terwijl hij hetzelfde MAC adres heeft als deze computer, die nu direct in de modem zit)

Nu wil ik graag 2 dingen weten waarmee ik mijn probleem denk te kunnen oplossen:
-Wat voor kabel hoort er tussen de modem en de router te zitten? (In de FAQ elders op dit forum stond dat dit in de handleiding moest staan, maar dat doet het helaas niet.) Het zou namelijk kunnen dat ik van de LAN de verkeerde kabel heb meegenomen naar huis. (overigens brandt het WAN lampje met zowel een crosslink als een gewone kabel)

-Heeft de modem van chello (ik weet niet hoe het type heet, maar ik woon in Noord Brabant en ik heb een staande, enigszins bolle modem met 4 lampjes) een ip adres? Dan zou ik namelijk kunnen kijken of de kabel die ik gebruik misschien kapot is.

Alvast bedankt
-Rick
 
Heeft de modem van chello (ik weet hoe het type heet, maar ik woon in Noord Brabant en ik heb een staande, enigszins bolle modem met 4 lampjes) een ip adres?
Een volgende keer toch even de moeite nemen naar je modem te kijken en merk en model noteren.
Er zijn heel veel merken en typen docsis modems. Uiteraard gebruikt chello maar een aantal merken, typen, maar dan moet ik dus nog gokken welke jij hebt.
Oke hier komt die gok, probeer eens http://192.168.100.1
Dit werkt bij een Motorola Surfboard (div. modellen) en bij een Thomson TCM390.

Normaal gesproken zit er een straight UTP kabel tussen modem en router, maar sommige routers werken aan de WAN kant met alletwee de soorten omdat ze automatisch omschakelen.

Succes
 
Oke, ik heb even wat rondgezocht op internet en het lijkt erop dat ik een Terayon TeraPro TCM200 modem heb. Ik heb echter niet kunnen vinden wat hiervan het ip adres zou moeten zijn (192.168.100.1 werkte iig niet)

-Rick
 
Terug
Bovenaan