• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

itv start niet op

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jeroen76

Ik ben net verhuisd naar een nieuwe woning. Er is een gloednieuwe Ziggo aansluiting aangelegd. Het probleem is echter dat ik iTV niet werkend krijg. Mijn Humax 5200 is bekabeld verbonden met mijn netwerk. Hij is zichtbaar in mijn netwerk, en streamen naar andere apparaten werkt ook prima (net als gewoon televisie kijken), maar iTV start niet op. Ik heb de internetverbinding al getest door de ethernetkabel in de laptop te steken, en dat werkt probleemloos. Daar zit het dus niet in.

Als ik iTV wil starten, blijft hij op het " starten"-scherm staan. Ik krijg geen menu te zien (ook geen (bijna) leeg menu zoals sommigen melden). Af en toe krijg ik ineens een programma te zien (een film of zo) die halverwege is en die ik nooit heb besteld of opgestart, maar pauzeren lukt niet en andere bedieningsknoppen werken ook niet (behalve iTV verlaten). Het is net alsof ik naar de stream van iemand anders zit te kijken.

Ik weet niet of het door mijn verhuizing komt of dat er toevallig net een (langdurige?) storing is. Heeft iemand hier enig idee wat er aan de hand kan zijn en hoe het op te lossen?
 
Heb je al geprobeerd je ontvanger terug te zetten naar fabrieksinstellingen en opnieuw laten instellen ?
 
Beste Cees,


Dank je voor je snelle antwoord. Ik heb hem niet helemaal teruggezet naar fabrieksinstellingen, want dan raak ik al mijn instellingen en favorietenlijsten kwijt, en daar heeft behoorlijk wat tijd in gezeten. Dat zou dus pas mijn laatste redmiddel zijn. Ik heb wel alle internetinstellingen aangepast (eerst netwerk uitgeschakeld, daarna weer ingeschakeld, van DHCP naar handmatig gezet, ander IP-adres erin gezet, daarna DHCP weer aangezet (en toen zocht hij zelf een nieuw IP-adres), dus ik denk dat de netwerkinstellingen niet het probleem kunnen zijn...
 
Ondanks dat het je laatste redmiddel is, zou ik dit toch proberen. Vooral omdat in het forum meer mensen dit als oplossing hebben gebruikt.

Aangezien je verhuisd bent, moet je ontvanger misschien gebruik maken van een andere server dan op je oude adres en lijkt het daarom nu alsof je naar een verkeerd kanaal kijkt. Dat zou door opnieuw instellen opgelost worden.

Maar misschien heeft iemand anders nog de ultieme tip voor je. Misschien nog even afwachten dus.
 
Ik wilde nog even melden dat ik mijn Humax toch maar heb teruggezet naar fabrieksinstellingen en opnieuw geïnstalleerd, en dat dit het probleem heeft opgelost. Ik begrijp het niet, want ik heb niets anders ingesteld dan voorheen, maar het voornaamste is dat itv nu weer werkt! Bedankt!:applause:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan