Isp Tweak introduceert glasvezelabonnement van 200Mbps

  • Onderwerp starter fiberdordrecht
  • Startdatum
F

fiberdordrecht

Isp Tweak introduceert glasvezelabonnement van 200Mbps

Bron: https://tweakers.net/nieuws/67850/isp-tweak-introduceert-glasvezelabonnement-van-200mbps.html

Internetaanbieder Tweak gaat zijn glasvezelaanbod uitbreiden met nieuwe triple play-abonnementen die via het netwerk van Reggefiber lopen. De nieuwe R+-abonnementen krijgen een maximumsnelheid van 200Mbps, zowel up als down.

Tweak wordt met deze uitbreiding de eerste provider met een aanbod op zowel het glasvezelnetwerk van KPN als dat van Reggefiber. Onder het gebied van Reggefiber vallen onder andere de plaatsen Deventer, Amersfoort, Wijchen en Meppel en 117.000 huishoudens kunnen inmiddels over een glasvezelverbinding via Reggefiber beschikken. In oktober zou dit gebied zijn uitgebreid met Hilversum, Valkenswaard en Helmond.

Het goedkoopste Glas R+-abonnement wordt 45 euro per maand en biedt een up- en downloadsnelheid van 35Mbps, terwijl het duurste abonnement 129 euro per maand kost en 200Mbps up en down biedt. Standaard beschikken de abo's over een pakket van 30 zenders via analoge televisie. Interactieve digitale tv van Glashart Media is optioneel voor een meerprijs van 5,95 euro per maand. Een uitbreiding met HD-, Plus-, Talen- en Eredivisie Live-pakketten is ook mogelijk, waarbij de meerprijzen respectievelijk 9,95, 9,95, 7,95 en 11,95 euro bedragen. Een alles-in-één-glasvezelmodem is bij de abonnementen inbegrepen.

Klanten met een R+-pakket kunnen zonder limiet gebruikmaken van de usenetserver van Tweak en verder zijn dezelfde voorwaarden van toepassing als bij het huidige fiber-aanbod van de internetaanbieder, zoals gratis installatie, een onbeperkt aantal mailadressen en een eigen .nl-domein en tweak.nl-subdomein. Tweak is in 2002 onder de naam TweakDSL aan Tweakers.net ontsproten, maar staat al jaren op eigen benen. In februari begon de provider met een glasvezelaanbod via het netwerk van KPN.
 
Bron: https://tweakers.net/nieuws/67850/isp-tweak-introduceert-glasvezelabonnement-van-200mbps.html

Interessante ontwikkeling! Helaas nog voor heel weinig mensen bereikbaar, maar het is natuurlijk ook interessant vanuit een oogpunt van concurrentie voor de kabelaars. Zoveel te groter het bereik van dit soort projecten wordt, zoveel temeer voelen de kabelaars de hete adem in de nek en zullen ze uiteindelijk mee moeten. Kortom: concurrentie en dat is in beginsel altijd in het voordeel van de consument.

Maar, in het geval van UPC (en waarschijnlijk ook Ziggo), heb ik er momenteel eigenlijk meer aan dat men de huidige snelheden (met name de upload) eerst maar eens stabiel probeert te krijgen. Daarnaast is het zo dat de TV diensten, zowel qua aanbod als kwaliteit, van de glasaanbieders over het algemeen (althans op dit moment) nog heel ver achter blijven bij de kabelaars. Daaromtrent is op dit forum genoeg leesvoer te vinden.
 
Terug
Bovenaan