Is Ziggo Safe Online nuttig?

Tuurlijk als je onverstandige dingen doet heb je altijd meer kans om malware te krijgen, maar ook als je niks verkeerds doet kan dat al. Simpel het bezoeken van je favoriete legitieme website kan al genoeg zijn, het probleem is dat sites van alles van derde partijen inladen en als daar een scriptje met een exploit bij zit waar jou browser of operating systeem kwetsbaar voor is en dat kan ook omdat het een zero-day is ben je binnen een paar seconde besmet, en daar hoef je niks van te merken. Kan allemaal op de achtergrond geïnstalleerd worden.

En zoals ik al eerder heb geschreven, malware wordt steeds vaker versleuteld aangeboden en dan niet als zodanig herkend door een virusscanner. Het is dus belangrijk om een pakket te hebben wat een extreem goed "inlichtingen netwerk" heeft, een groot netwerk waar informatie snel wordt verzameld en verwerkt. En hoewel men misschien anders verwacht scoort Microsoft op dat punt minder dan de andere partijen waarschijnlijk omdat het maar bijzaak voor ze is. En zelfs al wordt het gedetecteerd is defender vaak te laat met ingrijpen.

Kortom gaat er om dat iedereen begrijpt dat zelfs de beste virusscanner geen 100% garantie geeft. Maar toch als je het kunt missen zou ik voor een betaalde versie kiezen. Windows Defender moet je meer zien in de categorie het is beter dan niks.

Zelf gebruik ik een enterprise variant van Bitdefender. Die scoort op Kaspersky (russisch) na altijd als 1 van de beste.
Hoi, ik heb Ziggo zakelijk omdat ik ben zzper. Zij anbienden mij gratis zijn Ziggo safe online. Ik ben gestopt met Kapersky, vandaag was de laatste dag. Wat is jouw advies Ziggo safe online of Bitdefender? Ik heb een taalschool en ik ben die einege die mijn computer gebruikt. Ik ben bang voor interntet bankering zonder virusscanner, en ook om in websites te kijken voor mijn werk. Is jouw of jullie advies om verder zonder virus scanner gaan, ik heb windows 10 of zal je adviseren bitdefender? En zo, welke optie? Super bedankt voor je of jullie antworden. ¡Gracias!
 
Hoi, ik heb ziggo zakelijk omdat ik ben zzper. Zij anbienden mij gratis zijn Ziggo safe online. Ik ben gestopt met Kapersky, vandaag was de laatste dag. Wat is jouw advies Ziggo safe online of Bitdefender? Ik heb een taalschool en ik ben die einege die mijn computer gebruikt. Ik ben bang voor interntet bankering zonder virusscanner, en ook om in websites te kijken voor mijn werk. Is jouw of jullie advies om verder zonder virus scanner gaan, ik heb windows 10 of zal je adviseren bitdefender? En zo, welke optie? Super bedankt voor je of jullie antworden. ¡Gracias!

Altijd een betaalde virusscanner. Of je F-secure (ziggo safe) of Bitdefender gebruikt moet je zelf weten. Kaspersky is ook 1 van de beste alleen het is van oorsprong een Russisch bedrijf. Je kunt vaak een trial versie installeren van een virusscanner, meestal werkt die voor een maand en dan is het rond black friday/cyber monday en vliegen de deals je om de oren. ;-)
 
Ik gebruik gewoon de gratis, standaard virus scanner van Windows. Die werkt prima voor mij. Je moet toch zelf een beetje in de gaten houden waar je allemaal op klikt. Dus niet zomaar overal op klikken en zomaar alles accepteren.
Dan is de standaard virusscanner van Windows prima.
 
Onlangs ziggo safe online geïnstalleerd. Bijna alles werkt goed. Sommige websites blokkeren als er een AD blokker aanstaat. Ik heb AD blokker uitgezet maar pagina's blijven zien dat AD blokker aanstaat. Als ik ziggo safe online uitschakel komen ze wel. Dus ligt het aan ziggo safe online. Kan geen mogelijkheid vinden om uitzonderingen aan te brengen. Weet iemand of die er wel is ?
 
Terug
Bovenaan