Is Ziggo Safe Online nuttig?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter abri
  • Startdatum Startdatum

abri

Forum Gebruiker
Berichten
13
Ziggo raadt me aan Ziggo Safe Online te installeren.
Maar ik heb al het beveiligingssysteem van Windows 10, met o.a. de apps Windows Beveiliging en Windows Defender Firewall.
Ik heb altijd begrepen dat je niet meer dan één beveiligingssyteem moet installeren.
Ik weet nog niet of het ook voor mobiele apparaten geldt (smartphone en tablet). Ik neem aan dat Samsung ook al zijn beveiligingssysteem heeft.
Kortom, ik ben zeer wantrouwig over Ziggo Safe Online.
 
Klopt, Windows Defender is tegenwoordig erg goed, en over het algemeen meer dan voldoende.
Persoonlijk heb ik daar altijd genoeg aan gehad, en geen behoefte om andere anti virus programma's te gebruiken.
Ook bij familie leden, die soms wat minder slim met computers omgaan, lijkt Windows Defender prima zijn werk te doen.
 
IK heb ook het idee dat Windows Beveiliging goed is. Heeft o.a. Folder Access tegen ransom ware. Toegang verlenen voor een mogelijk verdacht geacht programma dat je kent loopt al een tijdje ook heel gemakkelijk.
 
Het idee hebben en de werkelijkheid kunnen 2 verschillende dingen zijn. Dat filmpje laat zien dat Windows defender er niet helemaal goed doorheen komt. De maker test oa allerlei virusscanner software en de grote namen komen er meestal goed uit.

Ziggo Safe online is dacht ik een rebrand van F-secure of een andere partij. De kans dat die beter uit een test komt dan windows defender is best groot ja. Maar je moet natuurlijk geen wonderen verwachten van dit soort software. Als de zelfs bekende malware een crypter heeft laat elke virusscanner 'm gewoon z'n gang gaan totdat die bekend wordt.

Met alleen een malware/virusscanner ben je er dus niet en je telefoon heeft standaard geen scanner. Maar als het goed is zal het root systeem redelijk beschermd zijn mits jou telefoon nog updates ontvangt.
 
IK heb ook het idee dat Windows Beveiliging goed is. Heeft o.a. Folder Access tegen ransom ware. Toegang verlenen voor een mogelijk verdacht geacht programma dat je kent loopt al een tijdje ook heel gemakkelijk.
Yep, het is natuurlijk ook zo dat Defender standaard is geïnstalleerd op elke Windows PC. Je praat over miljarden installaties!
Dit levert een schat aan informatie op voor Microsoft, waardoor ze heel snel verdachte patronen kunnen ontdekken. Als er ergens een nieuw virus wordt ontdekt dan weten ze het als eerste. Het belang voor MS om dit goed te doen is te groot. De antivirus branche, die daar altijd een flinke boterham aan heeft verdiend, is daar natuurlijk niet blij mee.
Reviews neem ik met een korreltje zout, zeker in de antivirus branche. Je hebt reviews, en je hebt de werkelijkheid.
 
Met alleen een malware/virusscanner ben je er dus niet en je telefoon heeft standaard geen scanner.…

Wat dat betreft is het jammer dat Ziggo geen routers in omloop heeft met een "Safe online" functie. Mijn router checkt meerdere online databases met verdachte sites. O.a. de "Google safe browsing" database. Dan blokkeer je direct de verdachte sites voor al je apparaten vanuit één centraal punt.
Een malware scanner doet natuurlijk meer dan alleen naar verdachte sites te kijken en de "Google safe browsing" database wordt ook al door veel browsers zelf geraadpleegd, maar dingen bij de poort tegen te houden is natuurlijk het beste.

Dat Safe Online van Ziggo was in het verleden in elk geval wel de "F-secure" onder eigen naam. Ik neem aan dat dit nog steeds zo is en je dus naar testen moet kijken voor dat product.
 
Met alleen een malware/virusscanner ben je er dus niet ......
Nee, helemaal mee eens natuurlijk. Maar volgens mij voldoen de complete security-pakketen (dus niet alleen maar antivirus) van b.v. Kaspersky, Eset en Norton daar wel aan. Die vereisen dacht ik dan ook geen extra security-aanvullingen op dat gebied. Maar ja, die zijn dan ook niet gratis. Geen idee hoe compleet Defender waar de topicvraag over gaat is.
 
Ziggo raadt me aan Ziggo Safe Online te installeren.
Maar ik heb al het beveiligingssysteem van Windows 10, met o.a. de apps Windows Beveiliging en Windows Defender Firewall.
Ik heb altijd begrepen dat je niet meer dan één beveiligingssyteem moet installeren.
zodra je bijv. Een pakket van Norton installeert schakelt Windows defender uit.
probeer je dan nog een ander programma van bijv. avg te installeren dan gaat het wel fout. En die € 21, 00 voor Norton zijn de kosten niet.
 
Ziggo Safe Online is gewoon een goede virus scanner maar niet de enige.
Als je deze installeert wordt Windows Defender uitgeschakeld, dus je hebt er dan geen 2 lopen.
Maar bij virussen en andere gevaarlijke zaken zit het probleem niet in de virusscanner maar bij de gebruiker. Die kan (met de juiste rechten) alles doordrukken en omzeilen, daar helpen geen 10 virus scanners tegen. Zolang virus scanners aan de gebruiker vragen wat er met een verdacht bestand gedaan moet worden zijn ze in principe waardeloos.
Kijk bijvoorbeeld naar de SMS oplichters truc die de laatste tijd rond gaat. Om de bewuste te app te installeren moet je alle standaard aanwezige beveiliging in Android omzeilen. Zo moet je onder andere installaties van onbekende bronnen toestaan. En dat doe je als gebruiker toch echt zelf.
 
Terug
Bovenaan