is dit normaal

C

cronos

een kennis van mij gaat verhuizen
nou wilde ze internet en telvisie aanvragen bij upc
nee zei de upc mevrouw dit kan niet want de vorige bewoners hebben een mega achterstand met de rekening en we kunnen u niet aansluiten tot die rekening betaalt is.
de bewoners zijn inmiddels vertrokken maar upc weigerd aantesluiten als mijn kennis niet een kopie van het huur contact en een kopie legetimatie opstuurd
ze zeggen dat ze misschien familie kan zijn en dus misschien voor hun een nieuwe aansluiting aanvraagt.
is dit normaal ??
er is verder geen probleem , dan maar geen upc maar KPN digital met adsl maar toch
 

aadk01

Forum Gebruiker
Berichten
76
dat is normaal heb ik ook gehad met vorige bewoners van mijn huis die hadden schuld bij de kpn kon geen telefoon in eerste instantie aanvragen omdat het op adres is aangesloten heel vreemd maar waar
 
Topicstarter
Topicstarter
C

cronos

dat is eigenlijk heel vreemd
jij moet je bewijzen omdat andere hun rekening niet willen betalen ???
 

Iduls

Forum Gebruiker
Berichten
94
cronos zei:
dat is eigenlijk heel vreemd
jij moet je bewijzen omdat andere hun rekening niet willen betalen  ???

Wat als hij nou die vorige bewoner is? Zijn vriendin trekt bij hem in, waarop hij denkt: als ik nu UPC op haar naam zet en doe alsof ik niet besta..... dan scheelt me dat schuldbedrag. (dit slaat dus niet op de topicstarter, goed lezen -> "als"

Het is triest dat het gebeurt, maar het gebeurt, en dan moet ik zelfs UPC gelijk geven dat ze een huurcontract+legitimatie willen zien. ;) ;D
 

little_peet

Forum Gebruiker
Berichten
499
zo vreemd is dat niet. Als je je auto verkoopt vraag je toch ook een vrijwaarings bewijs zodat de nieuwe eigenaar geen boetes genereerd die jij moet betalen.
Dit is in principe het zelfde. Alleen andersom.

Bij elk contract wat je tekend bij UPC (digital/tv/internet) staat op het contract een vakje waar je moet invullen waarmee je je hebt gelegitimeerd paspoord/rijbewijs en het nummer. Heel veel monteurs zijn hier laks in maar officieel moet je je bij het afsluiten van het contract legitimeren.

Verder is het niet onverstandig om het zoiezo te doen als je een nieuw contract afsluit op een adres. voor bijvoorbeeld gas/water/licht. Zodat ze achteraf moeilijk gaan doen als er iets door een vorrige bewoner niet betaald is. In plaats van hier moeilijk over doen moet je blij zijn. Ze hadden je ook gewoon een nieuwe aansluiting kunnen geven en je de achterstallige rekening kunnen innen zodat je achteraf via de rechter je gelijk kan gaan halen.
 
Topicstarter
Topicstarter
C

cronos

klinkt wel logisch wat jullie zeggen
alleen ben ik het er niet mee eens ;D
 

01maniaxie

Forum Gebruiker
Berichten
1.783
ik kon geen abbonement bij telfort nemen vanwege de vorige bewoners van mijn huis toen maar vodafone genomen ;)
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan